Sudenpentu tuntee erilaisia lippukunna käyttämiä julkaisukanavia. Sudenpentu osallistuu oman lippukunnan historian tallentamiseen ja tuottamiseen.

Valikko

Teen laumani kanssa jutun lippukunnan mediaan


Tavoite:

Sudenpentu tuntee erilaisia lippukunna käyttämiä julkaisukanavia. Sudenpentu osallistuu oman lippukunnan historian tallentamiseen ja tuottamiseen.

Kuvaus:

Sudenpennut kirjoittavat ja/tai kuvaavat jutun omasta laumastaan, jostain vierailukohteesta tai tapahtumasta. Juttu ja/tai kuva julkaistaan lippukunnan lehdessä, nettisivuilla tai sosiaalisessa mediassa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Kotona
Taitoalueet Arjen taidot Luovuus Partiokulttuuri Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela tutustuttaa sudenpennut lippukunnan käyttämiin medioihin. Hän huolehtii siitä, että sudenpentujen kirjoittama tai kuvaama juttu julkaistaan jossakin lippukunnan käyttämässä mediassa ja että julkaisulle on siinä esiintyvien lupa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimittaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Itse tehdyt sarjakuvat ovat loistava keino ilmaista jotakin ideaa tai ajatusta. Ne herättävät huomiota ja ovat voimakas keino kommunikoida. Sarjakuvan aiheena voi olla esimerkiksi lauman retki tai koloilta.  

Sudenpennut valitsevat jonkin lippukunnan käyttämän median ja miettivät, millainen juttu sinne soveltuu julkaistavaksi (esimerkiksi lippukuntalehteen sopii paljon pidempi juttu kuin someen). Sudenpennut kirjoittavat ja kuvaavat jutun esimerkiksi laumastaan tai jostakin lauman osallistumasta tapahtumasta. Valmis juttu välitetään eteenpäin julkaisijatahoille.

Lauma tutustuu akelan johdolla lippukunnan käyttämiin eri mediakanaviin. Sudenpennut vierailevat lippukunnan kotisivulla ja tutustuvat lippukunnan sosiaalisen median kanaviin. Akela varaa koloiltaan mukaan myös lippukuntalehtiä eri vuosilta.

Lisää vinkki

Liite