Sudenpentu tuntee erilaisia partiolehtiä. Hän ymmärtää, että eri lehdet tehdään eri kohderyhmälle.

Valikko

Tutustun laumani kanssa eri lippukuntien lehtiin, piirilehteen ja Partio-lehteen


Tavoite:

Sudenpentu tuntee erilaisia partiolehtiä. Hän ymmärtää, että eri lehdet tehdään eri kohderyhmälle.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu erilaisiin lehtiin ja lehden tekemiseen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Partiokulttuuri Viestintä
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela varaa koloiltaan mukaan erilaisia partiolehtiä tai pyytä vieraaksi henkilöitä, jotka toimivat eri lehtien toimituksissa. Akela ohjaa kysymyksin sudenpentuja havainnoimaan lehtien eroja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimittaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut etsivät ja tutustuvat lehtien erilaisiin arvoista ja aatteista kertoviin kohtiin. Tällaisia ovat esimerkiksi luonnonsuojeluun tai päätöksentekoon liittyvät uuttiset. Tämän jälkeen sudenpennut pohtivat, miten partion arvot näkyvät lehdessä.

Lauma voi järjestää koloillan piirin partiotoimistolla, josta useimmiten löytyy paljon erilaisia lehtiä. Mukaan koloiltaan voi pyytää myös piirilehden toimittajaa.

Lauma tutustuu koloillassa erilaisiin partiolehtiin. Sudenpennut miettivät pienemmissä ryhmissä, mistä lehti rakentuu. Millaisia vakituisia ja vaihtuvia osioita lehdistä löytyy? Kenelle ne on tarkoitettu? Mikä on lehden levikki? Kenelle lehteä jaetaan? Lehdistä voidaan myös etsiä itseä kiinnostavia juttuja. Akela ohjaa sudenpentuja huomaamaan, että lippukunnan lehti on tarkoitettu kotipaikkakuntalaisille, Partio-lehti puolestaan kaikille suomalaisille partiolaisille.

Lisää vinkki

Liite