Sudenpentu osaa toimia kohteliaasti erilaisissa tilanteissa.

Valikko

Harjoittelemme myyntitilannetta


Tavoite:

Sudenpentu osaa toimia kohteliaasti erilaisissa tilanteissa.

Kuvaus:

Sudenpentu harjoittelee toimimaan myyntitilanteessa kohteliaasti. Hänelle tulevat tutuksi myyntitilanteen eri vaiheet esittäytymisestä (olemme partiolaisia), myyntikohteen esittelystä (myymme partiolaisten adventtikalentereita), myynnin tarkoituksesta (keräämme rahaa lippukunnan uuteen telttaan) ja tuotteen hinnan kertomisesta (kalenteri maksaa 7 euroa).

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Varainhankinta Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Yhteisöön kuuluminen
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Akela ohjaa myyntitilanteiden harjoittelua sekä opastaa kohteliaaseen toimintaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Varainhankinta

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vanhempien sudenpentujen kanssa voi harjoitella myyntitilannetta vieraalla kielellä. Mitä, jos oven avaava henkilö ei puhukaan suomea tai ruotsia? Miten kalenteri myydään viittomalla tai englanniksi?

Sudenpennut harjoittelevat myyntitilannetta eri rooleissa. Asiakkaaksi voi tulla huonokuuloinen vanha herra, kiireinen rouva tai pieni lapsi. Sudenpennut näyttelevät, millä tavalla heille kannattaa kaupata tuotetta.

Sudenpennut näyttelevät erilaisia myyjiä. Millainen on Kiireinen Kiira, entäpä Epäkohtelias Erkki tai Nuhainen Nuutti? Lauman kannattaa pohtia yhdessä, mitä hyvää eri myyjien myyntityöskentelyssä oli, entäpä mitä parannettavaa.

Lauma harjoittelee myyntitilannetta laumatovereiden kesken tai omaa johtajaa vieraampien henkilöiden kanssa. Akela voi pyytää paikalle sudenpentujen vanhempia, naapurilippukunnan johtajia tai oman lippukunnan tuntemattomampia aikuisia, jotta myyntitilannetta voidaan harjoitella heidän kanssaan. Harjoituksen aluksi on syytä käydä lävitse, millainen on hyvä asiakaspalvelutilanne.

Lisää vinkki

Liite