Sudenpentu ymmärtää, mihin rahaa kuluu.

Valikko

Pohdimme, mitä laumamme voisi tehdä ansaitsemillaan rahoilla


Tavoite:

Sudenpentu ymmärtää, mihin rahaa kuluu.

Kuvaus:

Sudenpentu pohtii, mihin lauma käyttää rahaa ja minkä verran mikäkin asia maksaa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Luovuus Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Akela johtaa keskustelua. Akela huolehtii siitä, että jokaisen idea kuunnellaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Varainhankinta

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma osallistuu johonkin keräykseen ansaitsemillaan rahoilla. Se voi tutustua netissä etukäteen erilaisiin kampanjoihin ja päättää, mihin rahat käyttää. Lauma voi esimerkiksi osallistua joulun alla Joulupuu- tai Lahja lapselle -keräykseen esimerkiksi niin, että lauma käy yhdessä ostamassa kaupasta saamansa lahjatoiveen ja toimittamalla sen yhdessä sovittuun paikkaan. Jos kaupassakäynti on vaikea järjestää, lauma voi myös tehdä yhdessä lahjoituksen netissä haluamalleen hyväntekeväisyysorganisaatiolle tai esimerkiksi hankkia rahalahjoituksena vuohen tai koulupuvun jonkin avustusjärjestön kautta.

Johtaja listaa etukäteen laumailloissa tarvittavia tarvikkeita, esimerkiksi kynät, mehutiiviste, paperi, pallo. Tavaroiden nimet voidaan kirjoittaa yksittäisille lapuille. Sudenpentujen tehtävänä on arvuutella eri tuotteiden hintoja ja asettaa tuotteet listaksi halvimmasta kalleimpaan. Jos lauma on jo tienannut rahaa, sudenpennut suhteuttavat tuotteiden hinnat lauman omaisuuteen (esimerkiksi laumalla on 20 euroa, sillä rahalla voi ostaa yhden pallon, viisi liimapuikkoa, riisin paperia ja kolme pyyhekumia).

Lauma suunnittelee yhdessä retkelleen ruokalistan. Jos kolon lähellä on lähikauppa, lauma voi tehdä sinne vierailun ja tutkia, kuinka paljon maksaisi, kun retkelle tarvittavat tuotteet ostetaan.

Lauma järjestää ideariihen. Sudenpennut pohtivat ja keksivät, mitä laumanne voisi tarvita tai haluta. He kirjoittavat tai piirtävät ideoista listan. Lopuksi lauma voi valita, mikä ideoista on paras ja miksi.

Lisää vinkki

Liite