Sudenpentu tuntee myytävän tuotteen niin, että hän pärjää myyntitilanteessa.

Valikko

Tutustun myytävään tuotteeseen


Tavoite:

Sudenpentu tuntee myytävän tuotteen niin, että hän pärjää myyntitilanteessa.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu myytävään tuotteeseen ja harjoittelee kertomaan siitä myös asiakkaalle. Samalla hän pohtii, kenelle, miten ja miksi tuote kannattaa myydä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Varainhankinta Vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela hankkii paikalle myytävien tuotteiden esittelykappaleet. Hän opastaa nokkapentua ja muita sudenpentuja selvittämään myytävän tuotteen ominaisuuksia. Akela ohjaa ja opastaa hahmottamaan myyntitilanteen kannalta olennaiset asiat tuotteesta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Varainhankinta

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Jos myytävänä tuotteena on Adventtikalenteri, lauma tekee tutkimustehtäviä kalenteripakkauksesta. Johtaja valmistelee etukäteen muutamia kysymyksiä, joihin sudenpentujen on löydettävä vastaukset kalenteripaketista. Kysymyksinä voi olla esimerkiksi mitä kalenterin ostaja saa päälliskaupaksi, paljonko kalenteri maksaa, kenelle kalenterin tuotto menee ja niin edelleen. Tutkimustehtävät voi tehdä myös kilpailuna.

Sudenpennut näyttelevät mahdollisimman montaa myytävän tuotteen ostajaa. Esimerkiksi Adventtikalenterin voi ostaa vaikkapa vanha mummo omaksi virkistyksekseen, tokaluokan opettaja luokan seinälle tai seurakunnan kirkkoherra partiolippukuntaa kannattaakseen.

Sudenpennut keksivät myytävälle tuotteelle mahdollisimman monta käyttötarkoitusta. Jos sudenpenturyhmä myy esimerkiksi talouspaperia, keksivät sudenpennut tuotteelle varmasti monta muutakin käyttötarkoitusta kuin askartelumateriaali, muumion käärinliina, norsun nenäliina tai hiiren hääpuku. Ideoinnissa ei siis tarvitse olla realistinen, vaan olla luova. Ideana on kuitenkin se, että samalla kun sudenpentu keksii hauskojakin keksintöjä, hän mielessään prosessoi myytävän tuotteen ominaisuuksia. Jos mahdollista, lauma voi myös toteuttaa osan uusista käyttötarkoitusideoista tai piirtää niistä kuvat.

Jos myytävänä tuotteena on Adventtikalenteri, lauma voi leikkiä kalenterilla Kimin leikkiä. Sudenpennut saavat katsoa kalenteria hetken aikaa, jonka jälkeen se piilotetaan. Tämän jälkeen johtaja tai yksi sudenpennuista kyselee muilta kalenteriin liittyviä kysymyksiä, esimerkiksi mitä kalenteri maksaa, montako luukkua siinä on (adventtikalenterissa on usein enemmän luukkuja kuin joulukalenterissa), kuka kalenterin on kuvittanut ja mitä kuva esittää.

Lisää vinkki

Liite