Sudenpentu tutustuu eläintensuojeluun ja sen keinoihin.

Valikko

Tutustun eläintensuojeluun ja tiedän kuinka itse voin siihen osallistua


Tavoite:

Sudenpentu tutustuu eläintensuojeluun ja sen keinoihin.

Kuvaus:

Lauma vierailee kissatalolla, kennelissä tai eläinsuojeluviranomaisten luona. Vaihtoehtoisesti lauman kokoukseen voi pyytää jonkun henkilökunnasta tai jostakin järjestöstä (esim. WWF, Suomen Luontoliitto) kertomaan toiminnastaan.

Suoritustiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Vaikuttaminen
Kesto A 1 h
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Akela sopii vierailusta ja tiedottaa siitä sudenpentuja ja heidän kotejaan. Hän huomioi sudenpentujen allergiat eläinvierailun suunnittelussa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Lemmikki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tarvikkeet: Maalarinteippiä Maapallo tarvitsee hyvinvoivia ja monipuolisia luonnonympäristöjä, joissa elää runsas kasvi- ja eläinlajien kirjo. Se on kaiken elämän edellytys. Suurimpia luonnon monimuotoisuuden uhkia on elinympäristöjen häviäminen, joka usein johtuu maatalouden levittäytymisestä. Kun peltojen tieltä raivataan sademetsiä ja muita monimuotoisia elinympäristöjä, luonto köyhtyy, ja lajeja uhkaa sukupuutto. Kokeilkaa millä tavalla ruokavalinnat vaikuttavat maankäyttöön ja sen seurauksena eläinlajien vähenemiseen.  Teipatkaa lattiaan kaksi aluetta: noin 4 m² ja noin 0,5 m². Isompi alue on hampurilaisen ja pienempi kasvispastan tuottamiseen tarvittava maa-ala. Pyydä sudenpentuja kokeilemaan, mahtuvatko kaikki hampurilaisen tuottamiseen tarvittavan maa-alan alueelle. Entä kuinka monta sudenpentua mahtuu kasvispastan tarvitseman maa-alan alueelle? Kokeilun jälkeen pyydä sudenpentuja siirtymään paikoilleen ja keskustelkaa siitä, mistä ero mahtaa johtua. Pohtikaa myös kumpi aterioista on parempi eläinlajien suojelun kannalta. Tämän jälkeen selvittäkää WWF:n ruokaoppaasta https://wwf.fi/ruokaopas/ millä tavalla syömällä voi suojella luonnon monimuotoisuutta ja eri eläinlajeja. Vierailkaa harjoituksen jälkeen kohteessa, jossa tehdään ruoan välityksellä työtä eläinten suojelemiseksi.

Sudenpennut valmistautuvat vierailuun miettimällä kysymyksiä vierailukohteen työntekijöille tai vapaaehtoisille. Sudenpennut voivat myös tiedustella, mitä sudenpentuikäiset voisivat halutessaan tehdä eläinten suojelemiseksi.

Lisää vinkki

Liite