Sudenpentu tunnistaa kotiseutunsa luontoon kuuluvia eläimiä sekä niiden jälkiä.

Valikko

Tunnen neljä kotiseutuni eläintä


Tavoite:

Sudenpentu tunnistaa kotiseutunsa luontoon kuuluvia eläimiä sekä niiden jälkiä.

Kuvaus:

Sudenpennut tutustuvat kotiseudun yleisimpiin eläimiin ja niiden jälkiin, elinympäristöön ja -tapoihin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Luonto
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Akela valmistelee kokousta ja etsii hyvän paikan jäljettämiselle.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luonnontuntemus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Akela valmistelee etukäteen rastiradan, jossa on joko eläinten kuvia ja/tai jälkiä jotka sudenpentujen tulee tunnistaa. Kuvien sijaan voi myös olla kuvauksia esimerkiksi "Suomen kansalliseläin". Rastit on hyvä tehdä säänkestäviksi joko päällystämällä paperit tai laiminoimalle ne. Myös muovitaskua voi käyttää, tällöin on kuitenkin paperin kastumisen riski. Pimeällä rastit on hyvä varustaa heijastimilla, jotta sudenpennut löytävät ne helpommin. Kiinteiden rastien sijaan lauma voi myös suunnistaa yhdessä ryhmänä karttaan merkityille rastipaikoille jossa akela näyttää rastitehtävän ( esim. eläimen kuvan puhelimelta).

Kalatalouden keskusliitto myy korttipakkoja, joista löytyvät muun muassa pihapiirin linnut, suomalaiset kalat ja pihapiirin pikkuelämiä. Korteissa on hyvät värikuvat ja niitä voi käyttää partioilloissa erilaisina peleinä ja tunnistustehtävinä.

Lauma tutustuu eläimiin metsä- tai jälkiretkellä, jolla voi etsiä luonnosta eläinten jälkiä. Jäljistä voi tehdä kipsivaluja tai seurata jälkiä talvella.

Lauma tekee yhteiset muistipelikortit, joissa parit muodostuvat eläimen kuvasta ja sen nimestä tai vaihtoehtoisesti eläimen kuvasta ja jäljestä. Tarvikkeet: kuvia eläimistä, muistipelikortit, kyniä

Lisää vinkki

Liite