Sudenpentu hahmottaa maantieteellisiä seikkoja ympäristössään ja osaa kuvailla niitä piirtäen.

Valikko

Piirrän kartan kolosta tai sen lähialueelta ja järjestän aarteenmetsästyksen ystävälle


Tavoite:

Sudenpentu hahmottaa maantieteellisiä seikkoja ympäristössään ja osaa kuvailla niitä piirtäen.

Kuvaus:

Sudenpennut piirtävät kolosta/kämpästä/leirialueesta yksinkertaiset kartat. Jokainen sudenpentu piilottaa pienen aarteen ja merkitsee sen karttaansa tähdellä. Karttoja vaihdetaan toisen sudenpennun kanssa ja etsitään aarteet.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Luovuus Suunnistus
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Akela auttaa tarvittaessa sudenpentuja kartaan piirtämisessä ja tarkistaa kartat ennen kuin karttoja vaidetaan toisten kanssa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Suunnistus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Talvella voi myös ulkona piirtää kartat vaikka kolon pihasta paksummalle pahville (esim. pahvilaatikon seinä) jykevämpien vahaliitujen kanssa, jolloin hanskoja ei tarvitse ottaa kädestä. Jos lunta on runsaasti, piilotettavaksi sopii suurikin esine kuten vaikka lasten lumilapio tai ämpäri. Sudenpennut voivat jakautua pareihin, jotka piirtävät kartan yhdessä ja piilottavat aarteen. Karttaa vaihdetaan toisen parin kanssa ja etsitään heidän piilottamansa aarre. Ulkokartan piirtämisessä voi hyödyntää oikeita karttamerkkejä, jos lauma niitä jo hallitsee tai niihin voidaan tutustua kerran aluksi. Märemmällä kelillä piirtoalusta voi olla vaikkapa laminoitu tai kontaktimuovilla päällystetty paperi, johon piirretään permanenttitussilla.Tussin saa pyyhittyä pois ja alustan uuteen käyttöön alkoholia sisältävän käsidesin kanssa.

Kolon pihasta tai lähialueesta tehdään kartta ja kopioidaan se kaikille sudenpennuille. Akela piilottaa aarteita ympäri aluetta ja merkkaa jokaiseen karttaan eri aarteen. Sudenpennut saavat etsiä oman aarteensa. Aarteeksi voi laittaa myös kirjaimia, jolloin karttoja vaihdetaan välillä niin, että kaikki keräävät kaikki kirjaimet ja muodostavat niistä sanan. Vasta oikein muodostettu sana johdattaa oikean aarteen luo!

Sudenpennut piirtävät kolosta yksinkertaiset kartat, joihin merkitään seinät, ovet ja huonekalut. Jokainen sudenpentu piilottaa pienen aarteen ja merkitsee sen karttaansa tähdellä. Akela tarkistaa kartat. Karttoja vaihdetaan toisen sudenpennun kanssa ja etsitään aarteet. Tarvikkeet: paperia, kyniä ja aarteita

Lisää vinkki

Liite