Sudenpentu saa positiivisen ja turvallisen kokemuksen suunnistamisesta.

Valikko

Suunnistan johtajan opastuksella


Tavoite:

Sudenpentu saa positiivisen ja turvallisen kokemuksen suunnistamisesta.

Kuvaus:

Sudenpennut seuraavat kaupunkiretkellä tai luontoretkellä kulkua kartalla tai etsivät etukäteen piilotettuja rasteja akelan avustuksella.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Suunnistus
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Akela suunnittelee suunnistuksen reitin ja vie reitin varrelle muutaman rastin. Rastit pitää olla merkitty selvästi ja näkyvästi. Rastivälien kannattaa olla maksimissaan 300 m, jolloin mielenkiinto pysyy helpommin yllä. Hyviä rastipisteitä ovat esimerkiksi rakennukset, polkujen risteykset, isot kivet, ojien risteykset, lampien ja soiden nurkat sekä nähtävyydet. Akela huolehtii siitä, että kartta on riittävän tarkka ja jokainen sudenpentu saa oman kartan käyttöönsä. Rasteilla voi olla erilaisia tunnistustehtäviä (linnut, karttamerkit, tähtikuviot). Johtaja on koko ajan sudenpentujen mukana ja auttaa heitä seuraamaan reittiä kartalta. Hän huolehtii siitä, että jokainen sudenpentu osallistuu aktiivisesti ja keskittyy tehtävään. Suunnistus kannattaa toteuttaa valoisaan aikaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Suunnistus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpenturyhmä osallistuu viikkorasteille. Mukaan suunnistamaan kannattaa pyytää lippukunnan muita johtajia tai sudenpentujen vanhempia, jotta jokainen sudenpentu pääsee suunnistamaan mahdollisimman pienessä ryhmässä. Aikuisen tehtävänä on ohjata sudenpentua kartan tarkastelussa ja suunnistusta auttavin kysymyksin ohjata sudenpentua rastilta rastille.

Jokaiselle sudenpennulle annetaan oma kartta ja akela auttaa heitä tarvittaessa kertomalla ja näyttämällä, missä mennään. Näkyykö tuota taloa kartalla? Entä missä tämä kartalla näkyvä joki virtaa? Johtaja on koko ajan sudenpentujen mukana ja auttaa heitä seuraamaan reittiä kartalta.

Lisää vinkki

Liite