Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen.

Valikko

Keksimme yhdessä laumallemme nimen


Tavoite:

Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen.

Kuvaus:

Sudenpenturyhmä keksii itselleen yhdessä nimen tai ottaa omakseen lippukunnan perinteisen nimen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: Partiokulttuuri ryhmahenki vuorovaikutustaidot
Johtamistaito: Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: yhteiskunnallinen-vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on johdattaa sudenpennut pohtimaan hyviä partioryhmän nimiä sekä ohjata sudenpentuja nimen valitsemisessa. Akelan tulee huolehtia siitä, että jokainen sudenpentu saa kertoa oman mielipiteensä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Nimenmetsästys. Jos lippukunnassa on tapana antaa ryhmille valmiit kiertävät nimet, voi akela järjestää sudenpennuille pienen jäljitysleikin nimen löytämiseksi. Akela voi piilottaa nimen kirjaimia kololle tai sen ympäristöön esimerkiksi valokuvasuunnistusrastien tai sanallisesten vihjeiden avulla. Sudenpentujen tehtävänä on löytää rastit ja niillä olevat kirjaimet. Lopuksi ryhmän nimi kootaan yhdessä kirjaimista.

Mitä me muistutamme? Akela valitsee laumalle joukon nimiehdotuksia. Hyviä nimiehdotuksia ovat esimerkiksi eri eläinlajit. Akela antaa sudenpennuille eläinkirjan selattavaksi, jotta he voivat tutustua tarkemmin eri eläimiin. Sudenpennut voivat kuvien ja tekstien perusteella pohtia, mitä eläintä oma ryhmä eniten muistuttaa (esimerkiksi oravat ovat oman ryhmän lailla vikkeliä ja hyviä kiipeilemään puissa). Lauma päättää yhdessä, mikä nimi sopii parhaiten omalle ryhmälle nimeksi.

Äänestys. Jokainen sudenpentu saa akelan alustuksen jälkeen sanoa tai kirjoittaa oman ehdotuksensa ryhmän nimeksi. Johtaja kokoaa ehdotukset yhteen ja aloittaa äänestyksen. Äänestyksessä voidaan edetä esimerkiksi kaksi nimeä kerrallaan, jolloin äänestyksestä jatkoon selviää kahdesta nimivaihtoehdosta enemmän ääniä saanut. Lopulta jäljellä on enää kaksi vaihtoehtoa, joista lauman nimi valitaan.

Käpyäänestys

Moni uusi sudenpentu ei osaa vielä kirjoittaa. Suljetun äänestyksen voi järjestää myös esimerkiksi käpyäänestyksellä. Jokaiselle nimiehdotukselle nimetään oman ämpärinsä ja jokainen sudenpentu hakee yhden tai useamman kävyn äänestyksestä riippuen. Äänestyshetkellä kukin sudenpentu käy viemässä käpynsä siihen ämpäriin, jonka nimelle hän haluaa äänensä antaa. Sudenpennut voivat myös aikuisen johdolla miettiä, miten ämpärit kannattaa asettaa, jotta jokainen saa äänestysrauhan.

Lisää vinkki

Lisää liite