Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen.

Valikko

Keksimme yhdessä laumallemme nimen


Tavoite:

Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen.

Kuvaus:

Sudenpenturyhmä keksii itselleen yhdessä nimen tai ottaa omakseen lippukunnan perinteisen nimen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Ryhmähenki Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 15 min
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on johdattaa sudenpennut pohtimaan hyviä partioryhmän nimiä sekä ohjata sudenpentuja nimen valitsemisessa. Akelan tulee huolehtia siitä, että jokainen sudenpentu saa kertoa oman mielipiteensä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Käpyäänestys Moni uusi sudenpentu ei osaa vielä kirjoittaa. Suljetun äänestyksen voi järjestää myös esimerkiksi käpyäänestyksellä. Jokaiselle nimiehdotukselle nimetään oman ämpärinsä ja jokainen sudenpentu hakee yhden tai useamman kävyn äänestyksestä riippuen. Äänestyshetkellä kukin sudenpentu käy viemässä käpynsä siihen ämpäriin, jonka nimelle hän haluaa äänensä antaa. Sudenpennut voivat myös aikuisen johdolla miettiä, miten ämpärit kannattaa asettaa, jotta jokainen saa äänestysrauhan.

Mitä me muistutamme? Akela valitsee laumalle joukon nimiehdotuksia. Hyviä nimiehdotuksia ovat esimerkiksi eri eläinlajit. Akela antaa sudenpennuille eläinkirjan selattavaksi, jotta he voivat tutustua tarkemmin eri eläimiin. Sudenpennut voivat kuvien ja tekstien perusteella pohtia, mitä eläintä oma ryhmä eniten muistuttaa (esimerkiksi oravat ovat oman ryhmän lailla vikkeliä ja hyviä kiipeilemään puissa). Lauma päättää yhdessä, mikä nimi sopii parhaiten omalle ryhmälle nimeksi.

Nimenmetsästys. Jos lippukunnassa on tapana antaa ryhmille valmiit kiertävät nimet, voi akela järjestää sudenpennuille pienen jäljitysleikin nimen löytämiseksi. Akela voi piilottaa nimen kirjaimia kololle tai sen ympäristöön esimerkiksi valokuvasuunnistusrastien tai sanallisesten vihjeiden avulla. Sudenpentujen tehtävänä on löytää rastit ja niillä olevat kirjaimet. Lopuksi ryhmän nimi kootaan yhdessä kirjaimista.

Lisää vinkki

Liite