Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen ja tekemiseen. Sudenpentu osaa käyttää yleisimpiä askarteluvälineitä.

Valikko

Teen laumalleni tunnuksen


Tavoite:

Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen ja tekemiseen. Sudenpentu osaa käyttää yleisimpiä askarteluvälineitä.

Kuvaus:

Sudenpennut keksivät ja valmistavat yhdessä laumalle oman tunnuksen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on kuvailla ja esitellä sudenpennuille, millaisia erilaisia tunnuksia partioryhmillä voi olla (esimerkiksi maskotti, viiri tai hihamerkki). Akela auttaa ryhmää päättämään, millaisen tunnuksen ryhmä tekee. Hän hankkii paikalle tarvittavat toteutusvälineet ja sekä antaa ohjeet tunnuksen valmistamiseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Maskotti. Johtaja voi tuoda mukanaan tai lauma voi käydä yhdessä kirpputorilla hankkimassa sopivan pehmolelun maskotiksi. Sudenpennut askartelevat yhdessä maskotille partiohuivin ja muita tarpeellisia tarvikkeita. Lauma keksii yhdessä maskotille myös nimen.

Huivikoriste. Lauma valmistaa partiohuiveihin kiinnitettävän yhteisen lauman tunnuksen. Tunnus voi olla esimerksi lauman nimeen liittyvällä kuvalla varustettu rintanappi, nyösristä askarreltu punos, askarteluhuovasta tai nahkasta tehty merkki tai pyykkipoikaan kiinnitetty lauman tunnuskuva. Hyviä huivitunnuksia voi keksiä myös sudenpentuikäisten askartelumuotivillityksistä, kuten kumilenkki- tai muovinauhaaskarteluista, jolloin laumaa yhdistävä tekijä on esimerkiksi nauhan väri.

Hihamerkki. Lauma valmistaa esimerkiksi askarteluhuovasta oman hihamerkin partiopaitaan kiinnitettäväksi. Hihamerkki voi olla esimerkiksi lauman nimen ensimmäinen kirjain tai nimen mukaisen eläimen kuva.

Painetaan jokaiselle omat kankaiset ruokailuvälinepussit tai kangaskassit lauman tunnuksella. Kangaskasseja voi ostaa valmiina tai ommella itse puuvillakankaasta.

Viiri. Lauma suunnittelee ja valmistaa itselleen viirin. Viirin voi valmistaa helposti esimerkiksi askarteluhuovasta liimaamalla tai ompelemalla siihen jokaisen ryhmän jäsenen tekämän osuuden (esimerkiksi lauman nimen kirjaimet tai jokaisen tekemän hahmon). Lauma hakee yhdessä läheisestä metsästä sopivan viiritangon.

Lisää vinkki

Liite