Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen ja tekemiseen. Sudenpentu osaa käyttää yleisimpiä askarteluvälineitä.

Valikko

Teen laumalleni tunnuksen


Tavoite:

Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen ja tekemiseen. Sudenpentu osaa käyttää yleisimpiä askarteluvälineitä.

Kuvaus:

Sudenpennut keksivät ja valmistavat yhdessä laumalle oman tunnuksen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: Kädentaidot luovuus Partiokulttuuri
Johtamistaito: Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: ryhmassa-toimiminen yhteiskunnallinen-vaikuttaminen yhteisoon-kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on kuvailla ja esitellä sudenpennuille, millaisia erilaisia tunnuksia partioryhmillä voi olla (esimerkiksi maskotti, viiri tai hihamerkki). Akela auttaa ryhmää päättämään, millaisen tunnuksen ryhmä tekee. Hän hankkii paikalle tarvittavat toteutusvälineet ja sekä antaa ohjeet tunnuksen valmistamiseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Painetaan jokaiselle omat kankaiset ruokailuvälinepussit tai kangaskassit lauman tunnuksella. Kangaskasseja voi ostaa valmiina tai ommella itse puuvillakankaasta.

Hihamerkki. Lauma valmistaa esimerkiksi askarteluhuovasta oman hihamerkin partiopaitaan kiinnitettäväksi. Hihamerkki voi olla esimerkiksi lauman nimen ensimmäinen kirjain tai nimen mukaisen eläimen kuva.

Huivikoriste. Lauma valmistaa partiohuiveihin kiinnitettävän yhteisen lauman tunnuksen. Tunnus voi olla esimerksi lauman nimeen liittyvällä kuvalla varustettu rintanappi, nyösristä askarreltu punos, askarteluhuovasta tai nahkasta tehty merkki tai pyykkipoikaan kiinnitetty lauman tunnuskuva. Hyviä huivitunnuksia voi keksiä myös sudenpentuikäisten askartelumuotivillityksistä, kuten kumilenkki- tai muovinauhaaskarteluista, jolloin laumaa yhdistävä tekijä on esimerkiksi nauhan väri.

Maskotti. Johtaja voi tuoda mukanaan tai lauma voi käydä yhdessä kirpputorilla hankkimassa sopivan pehmolelun maskotiksi. Sudenpennut askartelevat yhdessä maskotille partiohuivin ja muita tarpeellisia tarvikkeita. Lauma keksii yhdessä maskotille myös nimen.

Viiri. Lauma suunnittelee ja valmistaa itselleen viirin. Viirin voi valmistaa helposti esimerkiksi askarteluhuovasta liimaamalla tai ompelemalla siihen jokaisen ryhmän jäsenen tekämän osuuden (esimerkiksi lauman nimen kirjaimet tai jokaisen tekemän hahmon). Lauma hakee yhdessä läheisestä metsästä sopivan viiritangon.

Lisää vinkki

Lisää liite