Sudenpentu tunnistaa oman lippukuntansa huivimerkin ja identifioituu lippukuntansa jäseneksi.

Valikko

Tunnistan lippukuntani huivimerkin ja huivin


Tavoite:

Sudenpentu tunnistaa oman lippukuntansa huivimerkin ja identifioituu lippukuntansa jäseneksi.

Kuvaus:

Sudenpennut tutustuvat oman lippukunnan huivimerkkiin ja huiviin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela tutustuttaa sudenpennut lippukunnan huiviinhuivimerkkiin

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma tutustuu esimerkiksi iltahiljentymisen yhteydessä lippukunnan huivimerkin sekä koko lippukunnan tarinaan. Mitä huivimerkissä olevat kuviot symboloivat? Milloin lippukunta on perustettu ja millaisia jännittäviä seikkailuja sen vuosiin mahtuu?

Lauma tutkii huivimerkin symboliikkaa. Onko siellä jotain taustayhteisöön tai hengellisyyteen liittyviä asioita? Onko huivimerkillä ja paikkakunnan vaakunalla jotain yhteistä? Mitä huivimerkki tarkoittaa?

Akela tulostaa lippukunnan huivimerkin värityskuvaksi. Jokainen sudenpentu värittää oman kuvansa tai lauma värittää yhden yhteisen ison kuvan. Lopuksi kuva leikataan palapeliksi. Jos ryhmä haluaa, se voi myös päällystää kuvan kontaktimuovilla ennen leikkaamista. Tällöin palapelista tulee tukevampi.

Sudenpennut piirtävät Sudenpennun jäljet -kirjaan oman lippukunnan huivin ja huivimerkin ja värittävät kuvan. Akela voi myös kertoa lippukunnan tunnuksiin liittyviä asioita tai tarinoita ja tutustuttaa sudenpentuja lippukunnan historiaan. Tarvikkeet: Sudenpennun jäljet -kirja, värikyniä

Lisää vinkki

Liite