Sudenpentu tietää lippukuntansa nimen. Hän saa käsityksen partiosta omaa ryhmäänsä suurempana organisaationa.

Valikko

Tutustun lippukuntaani


Tavoite:

Sudenpentu tietää lippukuntansa nimen. Hän saa käsityksen partiosta omaa ryhmäänsä suurempana organisaationa.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu lippukunnan nimeen, ja lippukunnan muihin johtajiin sekä ikäkausiin. Hänelle tulevat tutuksi lippukunnan tunnukset ( esimerkiksi huivimerkki, huuto, lippu, leikki).

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Yhdistystoiminta
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on esitellä sudenpennuille lippukunnan partioperinteitä. Akela hankkii paikalle lippukunnan perinne-esineitä ja tavattavia henkilöitä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma kutsuu taustayhteisön edustaja mukaan kokoukseen. Lauma voi esimerkiksi kertoa vieraalleen partiosta tai lauman toiminnasta, esittää partiosta kertovan näytelmän tai laulaa partiolauluja.

Sudenpentu tutustuu myös lippukunnan taustayhteisöön, jos lippukunnalla sellainen on. Tutustumisen voi toteuttaa esimerkiksi vierailemalla taustayhteisön tiloissa, kutsumalla taustayhteisön edustajan kertomaan sen toiminnasta tai osallistumalla taustayhteisön tilaisuuteen.

Lauma harjoittelee yhdessä lippukunnan huudon. Huudon voi opetella esimerkiksi huutamalla sen säe kerrallaan johtajan perässä. Jotta huuto jäisi mieleen, voi lauma piirtää kuvasarjan, jossa jokaista huudon säettä vastaa yksi kuva. Kun huuto on tuttu, voi huudon huutamisessa kisailla eri laumojen kesken.

Lippukunnan huivimerkkiin tai lipussa olevaan tunnukseen voi tutustua palapelin avulla. Akela voi valmistaa palapelin etukäteen tai sellaiset voidaan askarrella yhdessä esimerkiksi liimaamalla tulostettu lippukunnan tunnus jollekin kovalle taustapaperille.

Monen lippukunnan symboliin liittyy jokin tarina. Akela voi kutsua koloiltaan jonkin lippukunnan kokeneemmista konkareista kertomaan lippukunnan merkin taustalla olevan symboliikan.

Oman tunnuksen etsintä. Jos lippukunnan tunnus on opeteltu koloillan alussa tai edellisellä kerralla, sopii kertaukseksi hyvin harjoitus, jossa akela on etukäteen tulostanut muita lippukunnan tunnusta tavalla tai toisella muistuttavia logoja, joiden seasta sudenpentujen on etsittävä oman lippukunnan tunnus.

Haastattelu. Akela pyytää laumailtaan vieraaksi lippukunnanjohtajan tai sudenpentujen ikäkausivastaavan. Sudenpennut saavat esittää hänelle tai heille mieltä askarruttavia kysymyksiä. Mukaan iltaan voi pyytää myös eri partion ikäkausien edustajia haastateltavaksi.

Lisää vinkki

Liite