Sudenpentu tietää millainen on sudenpennun partioasu.

Valikko

Tutustun sudenpennun partioasuun


Tavoite:

Sudenpentu tietää millainen on sudenpennun partioasu.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu sudenpennun partioasuun. Hän opettelee tunnistamaan ikäkauden merkkejä ja nimeämään niiden paikkoja partioasussa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: Partiokulttuuri
Kesto:
Kasvatustavoitteet: yhteisoon-kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela ohjaa sudenpennun asuun tutustumista. Hän huolehtii, että jokainen pääsee vastaamaan ja kokeilemaan. Akela valitsee aktiviteetin toteutustavat ja hankkii välineet niihin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Lauma askartelee kartongista ison sinisen sudenpentupaidan kokoushuoneen seinälle. Paita voidaan leikata esimerkiksi kartongista. Tutustutaan sudenpentujen eri merkkeihin esimerkiksi Sudenpennun jäljet -kirjan avulla. Jokainen sudenpentu askartelee ja piirtää jokin sudenpennun merkeistä paperista sudenpentupaitaan. Sudenpennut voivat ottaa mallia kirjassa olevista merkeistä. Sen jälkeen liimataan merkit yhdessä kartonkiseen sudenpentupaitaan. Sudenpennut askartelevat sudenpentupaitaan myös lippukunnan oman huivin.

Mikä pielessä? Yksi sudenpennuista pukeutuu partioasuun siten, että partioasussa on jotakin pielessä. Paita voi olla nurinperin, merkit väärillä paikoilla tai hänelle voi olla seuraaviin ikäkausiin kuuluvia tunnuksia asussaan. Muiden sudenpentujen tehtävänä on keksiä, mikä asussa on pielessä ja korjata asu oikean näköiseksi.

Lauma leikkii Kimin leikkiä sudenpentuikäkauden merkeillä ja tunnuksilla. Kimin leikissä tavarat levitetään pöydälle ja niitä saa katsoa hetken aikaan. Muiden peittäessä silmänsä yksi leikkijöistä ottaa yhden tavaroista pois pöydältä. Muiden tehtävänä on keksiä, mikä tavara puuttuu. Mukaan leikkiin kannattaa ottaa merkken lisäksi esimerkiksi partiohuivi, lippukunnan huivimerkki, väiski ja partiovyö, jotta myös ne tulevat pennuille tutuksi.

Jos lippukunnalle on varastossaan ylimääräinen sudenpennun partiopaita, kannattaa siitä tehdä mallipaita lippukunnan ryhmien käyttöön. Mallipaidan avulla voidaan opetella merkkien oikeita paikkoja. Merkken nimet tulevat tutuiksi, kun sudenpennut kiinnittävät mallipaitaan nimilaput jokaisen merkin kohdalle.

Lisää vinkki

Lisää liite