Tarpoja tietää yleisempien sairaskohtausten syyt ja osaa antaa oikean hoidon. Tarpoja tietää paljon myös lääkkeistä ja niiden vaikutuksista.

Valikko

Sairauskohtaukset ja lääkkeet


Tavoite:

Tarpoja tietää yleisempien sairaskohtausten syyt ja osaa antaa oikean hoidon. Tarpoja tietää paljon myös lääkkeistä ja niiden vaikutuksista.

Kuvaus:

Tarpoja oppii yleisimpien sairaskohtauksien syyt. Hän tunnistaa seuraavat tilanteet ja osaa antaa niissä ensiapua: epilepsia, diabetes, aivoverenkierron häiriö, sepelvaltimotautikohtaus. Tarpoja oppii tavallisimpien käsikauppalääkkeiden käyttötarkoituksen, tunnistaa kodin myrkyt ja tietää myrkytyspotilaan ensiavun. Lisäksi vartio tutustuu lippukunnan ea-laukkuun ja sieltä löytyviin käsikauppalääkkeisiin. Tarpoja myös oppii, miksi lapsille ei saa antaa asetyylisalisyylihappoa ja miten ripulia hoidetaan. Tarpoja tutustuu lääkkeiden käyttöohjeisiin ja tietää, mitä erilaisia myrkyllisiä tai haitallisia aineita kotoa löytyy, sekä osaa hoitaa myrkyllistä ainetta nielaisseen tai hengittäneen henkilön oikein. Tarpoja oppii myös tarvittavat toimenpiteet, mikäli myrkyllistä tai ärsyttävää ainetta on joutunut iholle tai silmään. Tarpoja oppii, että lääkkeitä ei pidä koskaan nauttia muuhun kuin siihen tarkoitukseen, johon ne on tehty ja lääkärin ohjeistuksen mukaan. Tarpoja oppii, miten lääkkeiden yliannostusta hoidetaan lääkehiilellä sekä oppii tunnistamaan lääkemyrkytyksen ulkoiset oireet.

Suoritustiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Ikäkausitapaaminen
Kesto 10 min
Taso: 4

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ensiapu 2

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite