Tarpoja osaa kantaa vastuuta. Hän suunnittelee toimintaansa ja huolehtii sovitusta johtamis- tai vastuutehtävästä. Tarpoja osaa ottaa vastaan palautetta.

Valikko

Johtamis- tai vastuutehtävä: Kaupunki


Tavoite:

Tarpoja osaa kantaa vastuuta. Hän suunnittelee toimintaansa ja huolehtii sovitusta johtamis- tai vastuutehtävästä. Tarpoja osaa ottaa vastaan palautetta.

Kuvaus:

Tarpoja toteuttaa yksin tai yhdessä parinsa kanssa tilapäisen ja ohjatun johtamis- tai vastuutehtävän ryhmässä tai ryhmän ulkopuolella ja saa palautetta tehtävän tekemisestä. Tarpoja saa tukea tehtäväänsä vartionjohtajalta tai aikuiselta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Itsensä johtamisen taidot Organisointitaidot Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Teemat Työelämätaito

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kaupunki-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Muistelemispäivä. Tarpojavartio tutustuu etukäteen muistelemispäivän materiaaleihin joko suomenkielisenä versiona tai WAGGGS:n sivuilta löytyviin englanninkielisiin materiaaleihin. Vartio suunnittelee materiaaleja tai lippukunnan perinteitä apunaan käyttäen joko ikäkauden tai nuorempien ryhmälle suunnatun muistelemispäivän tapahtuman, jossa jokainen tarpoja huolehtii omasta osuudestaan. Yksi tarpojista voi esimerkiksi vastata tapahtuman tiedotuksesta, toinen suunnitella tapahtuman tarjoilun ja loput huolehtia iltaan mukaan erilaisia aktiviteettipisteitä teeman mukaisesti. Vartionjohtaja ja luotsi auttavat tarpeen mukaan.

Leiriolympialaiset. Tarpojavartio järjestää yhdessä leiriolympilaiset lippukunnan nuoremmille ikäkausille. He suunnittelevat kisojen lajit yhdessä ja jokainen tarpoja tai tarpojapari vastaa yhden kisalajin suorituspisteestä. Vartionjohtaja ja luotsi auttavat tarpojia olympilaisiin osallistuvien ohjeistamisessa sekä olympialaisten yleisten järjestelyjen hoitamisessa. He myös ohjaavat tarpojia huomaamaan etukäteen, mitkä lajit toimivat olympiamaastossa ja mitkä kannattaa säästää toiseen kertaan.

Vastuutehtävä lippukunnassa. Tarpojat huolehtivat lippukunnan jonkin perinteisen tapahtuman vastuutehtävistä. Tällaisia tehtäviä voivat olla esimerkiksi lippuvartiossa toimiminen paraatissa tai partiokirkossa tai lipunnostajan tehtävä isolla lippukunnan retkellä tai leirillä. Jos lippukunta järjestää partiokirkkoja, on myös siellä useita vastuutehtävämahdollisuuksia tekstin lukemisesta käsiohjelman jakamiseen ja säestämiseen. Vastuutehtävä voi myös olla lippukunnan juhlassa kahvituksesta huolehtiminen tai ohjelmanumerosta vastaaminen.

Lisää vinkki

Liite