Tarpoja tuntee hätämerkit sekä veneen turvavälineet ja niiden sijainnin veneessä. Tarpoja oppii toimimaan turvallisesti poikkeustilanteessa ja antamaan ensiapua.

Valikko

Meripartioaktiviteetti: Turvallisuus


Tavoite:

Tarpoja tuntee hätämerkit sekä veneen turvavälineet ja niiden sijainnin veneessä. Tarpoja oppii toimimaan turvallisesti poikkeustilanteessa ja antamaan ensiapua.

Kuvaus:

Harjoitellaan käyttämään merenkulun hätämerkinantovälineitä ja turvallisuusvälineitä. Opetellaan käyttämään hätämerkinantovälineitä, pelastusliivejä, heittoliinoja, pelastuslauttoja, VHF-radiokalustoa, sekä sammutuskalustoa. Harjoitellaan toimintaa merenkulussa vastaantulevissa vaara- ja poikkeustilanteissa. Harjoitellaan toimintaa MOB-tilanteessa (Man over board = henkilö yli laidan) sekä aluksessa että veden varaan joutuneena. Harjoitellaan toimintaa tulipalon, kaasuvuodon tai moottoririkon sattuessa sekä karille ajon yhteydessä. Opetellaan myös antamaan ensiapua ja hoitamaan hypotermiaa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä
Taitoalueet Ensiapu Turvallisuus Vesillä liikkuminen
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja ottaa selvää lippukunnan veneen turvavälineistä ja tarvittaessa kertaa niiden käytön luotsin kanssa. Vartionjohtaja suunnittelee miten harjoituksia voidaan tarpojien kanssa tehdä. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa suunnittelemaan harjoitukset ja osallistuu niihin vartion kanssa. Luotsi huolehtii, että harjoitteleminen on turvallista ja tarpojat voivat kysyä heille vaikeita asioita tarpeen tullen uudestaan. Luotsin varmistaa, että hätämerkinantovälineitä ei käytetä niin, että joku voi luulla että kyseessä on oikea hätä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kaupunki-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite