Tarpoja osaa esitellä itsensä ja asiansa.

Valikko

Suhde toiseen: Esittäytyminen


Tavoite:

Tarpoja osaa esitellä itsensä ja asiansa.

Kuvaus:

Tarpoja harjoittelee esittelemään itsensä esimerkiksi puhelimessa tai sähköpostissa sekä kertomaan asiansa selkeästi.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Viestintä Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Teemat Työelämätaito

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kaupunki-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Esittelymateriaalia videoiden. Tarpojavartio valmistaa lyhyen esittelyvideon joko vartiostaan tai sitten jostakin partiossa oppimastaan taidosta tai esimerkiksi retkikohteesta. Vartio käsikirjoittaa videon ja suunnittelee kuvakulmia ennen varsinaista kuvausta. Valmis video voidaan esitellä esimerkiksi lippukunnan jossakin juhlassa, johtajistolle tai liittää osaksi lippukunnan viestintää.

Vartion tai lippukunnan esittely. Tarpojavartio valmistelee esittelyn omasta ryhmästään tai lippukunnasta. Esittely voi tulla esimerkiksi osa lippukunnan nettisivuille tai se voi olla osa koulun harrastepäivää. Vartio voi myös valmistaa esittelyn lippukunnan toiminnasta esimerkiksi kunnantalon tai kirjaston aulaan partioviikon aikoihin.

Uuden ihmisen edessä. Tarpoja harjoittelee lyhyesti esittelemään itsensä. Esittelyyn voi sisällyttää nimen ja kotipaikkakunnan lisäksi esimerkiksi tiedon opiskelupaikasta ja harrastuksista. Tarpoja harjoittelee ensinnä esittäytymään oman vartion jäsenille. Kun taito on tutun porukan kesken hallussa, johdattaa vartionjohtaja tarpojat esittäytymään jollekulle vieraammalle henkilölle, esimerkiksi lippukunnan vanhempainyhdistyksen jäsenille.

Tarpojat harjoittelevat puhelinkäyttäytymistä. Kännyköiden aikakaudella monilta on unohtunut, miten puhelutilanteessa esittäydytään ja hoidetaan asia. Tarpojat keksivät erilaisia tilanteita ja pienten näytelmien avulla esittävät, miten eri tilanteissa kannattaa toimia. Tällaisia puheluita voivat olla esimerkiksi onnittelusoitto isomummolla syntymäpäivänä tai ilmoitus retkestä lippukunnanjohtajalle.

Lisää vinkki

Liite