Tarpoja tarttuu toimeen. Hän hoitaa rohkeasti hänelle annetut tehtävät.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Asian hoitaminen


Tavoite:

Tarpoja tarttuu toimeen. Hän hoitaa rohkeasti hänelle annetut tehtävät.

Kuvaus:

Tarpoja harjoittelee hoitamaan itselleen aikaisemmin vieraita asioita. Tällaisia ovat esimerkiksi yhteydenotot eri tahoihin varausten tekemiseksi tai avun saamiseksi.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Organisointitaidot Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Teemat Työelämätaito

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kaupunki-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio huolehtii yhdessä jostakin lippukunnan pienestä pestitehtävästä, kuten vuosikokouksen tai johtajaneuvoston kahvituksesta. Tarpojat ovat itse yhteydessä tapahtuman pääjärjestäjään ja selvittävät, miten lippukunnassa tehdään ostoksia, miten kahvituksen paikka varataan ja niin edelleen. Luotsi ja vartionjohtaja auttavat tarvittaessa, mutta päävastuu on tarpojilla itsellään.

Vartio tekee aloitteen, joka voi olla hyvin konkreettinen. Aloite voi olla, että lippukunta tarvitsee lisää sadekatoksia. Aloite voi liittyä majakan järjestämiseen, tai se voi olla eettinen, kuten kierrätyksen parantaminen leireillä. Luotsi selvittää tarvittaessa tarpojille, mihin aloite pitäisi toimittaa ja missä muodossa, sekä selventää lippukunnan organisaatiota tarpojille. Luotsi varmistaa, että aloite etenee ja välittää tiedon vartiolle.

Retkikohteen varaaminen. Vartio päättää yhdessä, minne se tekee retkensä. Yksi tai kaksi tarpojaa vastaa yhdessä retkipaikan varaamisesta. He ottavat selville, miten paikka varataan ja huolehtivat varauksen tekemisestä. Jos varauksen tekoon tarvitaan aikuista, luotsi auttaa.

Vartion lähtiessä retkelle tarpojat huolehtivat itse retken ilmoittamisesta lippukunnanjohtajalle ja mahdollisesti myös ikäkausivastaavalle tai ohjelmajohtajalle. He kertovat lippukunnanjohtajalle vähintään retken kohteen, ajankohdan, lähtijöiden määrän sekä sen, mitä retkellä tehdään. Jos ja kun lippukunnan käytäntöihin kuuluu retkien jälkiraportointi, tarpojat huolehtivat myös siitä.

Lisää vinkki

Liite