Tarpoja hallitsee veneenohjaajakurssille (VOK) pääsyyn vaadittavat meripartiotaidot.

Valikko

Meripartioaktiviteetti: Ilmansuunnat


Tavoite:

Tarpoja hallitsee veneenohjaajakurssille (VOK) pääsyyn vaadittavat meripartiotaidot.

Kuvaus:

Tarpoja oppii ilmansuunnat ja niitä tarkoittavat asteluvut. Tarpoja harjoittelee ilmansuuntia ja asteita merikortilla kolmioiden avulla.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vesillä
Taitoalueet Suunnistus Vesillä liikkuminen
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja kertaa ensin itse opeteltavat asiat niin että osaa opettaa ne tarpojille. Vartionjohtaja hankkii paikalle tarvittavat välineet ja tarvikkeet. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa oppimaan tai kertaamaan ensin itse tarpojille opetettavat asiat. Luotsi auttaa vartionjohtajaa keksimään sopivia harjoituksia.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiri-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Ilmansuunta- ja asteleikki. Maahan asetetaan laajaan rinkiin kahdeksan keppiä tai merkkiä, joissa on aluksi kirjoitettuna jokainen pää- ja väli-ilmansuunta tai niiden lyhenne englanniksi. Kaikki leikkijät menevät ringin keskelle, ja yksi ennalta määrätty leikkijä huutaa yhden ilmansuunnan, jonne jokainen lähtee välittömästi juoksemaan. Viimeinen leikkijä perillä ilmansuunnassa joutuu seuraavaksi huutajaksi. Tätä jatketaan, kunnes homma alkaa sujua hyvin. Vaikeusastetta voi nostaa esimerkiksi lisäämällä väli-ilmansuuntien ja pääilmansuuntien välin länsiluoteet. Tämä vaihe voidaan myös jättää väliin ja siirtyä suoraan astelukuihin. Asteluvut asetetaan näkyville keppeihin tai merkkeihin ja leikkiä jatketaan samalla tavalla, tällä kertaa astelukuja huutaen. Peliä voi pikkuhiljaa vaikeuttaa esimerkiksi jättämällä pois ilmansuuntien tai asteiden kirjoitetut nimet tai luvut. Leikin loppupuolella voidaan jo huudella satunnaisia astelukuja, jolloin leikkijöiden pitäisi kyetä hahmottamaan mihin suuntaan juosta, kun huudetaan esimerkiksi “202 astetta”. Huomatkaa myös 0/360 asteen merkitseminen pohjoisessa.

Lisää vinkki

Liite