Tarpoja hallitsee veneenohjaajakurssille (VOK) pääsyyn vaadittavat meripartiotaidot.

Valikko

Meripartioaktiviteetti: Väistämissäännöt


Tavoite:

Tarpoja hallitsee veneenohjaajakurssille (VOK) pääsyyn vaadittavat meripartiotaidot.

Kuvaus:

Tarpoja osaa vesiliikenteen väistämissäännöt.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Suunnistus Vesillä liikkuminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja kertaa ensin itse opeteltavat asiat niin että osaa opettaa ne tarpojille. Vartionjohtaja hankkii paikalle tarvittavat välineet ja tarvikkeet. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa oppimaan tai kertaamaan ensin itse tarpojille opetettavat asiat. Luotsi auttaa vartionjohtajaa keksimään sopivia harjoituksia.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiri-tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Tarpojat tekevät opetusvideon väistämissäännöistä. Kuvaamisen voi tehdä kännykällä tai tabletilla.
Lähde: Scouterna

Vartio rakentaa reimareita lankuista. Lankut maalataan oikean värisiksi.  Seuraavalla kerralla tarpojat rakentavat pihalle väylän, jossa on reimareita. Tarpojat muodostavat purjeveneitä, jotka purjehtivat väylällä. Tehtävänä on navigoida oikein reimareiden ohi sekä väistää muita veneitä oikein.
Vartionjohtaja näyttää mistä päin tuulee. Tuulen suunta voi muuttua.

Lähde: Scouterna

Tarpojat rakentavat omat veneet vaikka legoista tai veistävät kaarnalaivan ja tekevät siihen purjeet lehdistä. Näillä aluksilla harjoitellaan erilaisia väistämistilanteita ottaen huomioon tuulen suunta ja väistämisvelvollisuudet.

Vartio harjoittelee väistämissääntöjä merimerkkiradalla. Vartio rakentaa saatavilla olevista materiaaleista merimerkkiradan. Tarpojat jakautuvat pareihin. Toiselta parissa suljetaan silmät ja toinen on ”ruorimies”, joka ohjaa ”alusta” pitäen kiinni olkapäistä. Parit navigoivat radan läpi. Samalla tulee huomioida muiden ”alusten” kulku radalla ja väistää sääntöjen mukaan. Radalla on siis useita pareja yhtä aikaa ja pareille jaetaan eri ”alukset”.

Mahdollisia aluksia:
• purjevene
• moottorivene
• kauppa-alus
• ohjailukyvyltään rajoitettu alus
Lähde: Satahanka

Lisää vinkki

Lisää liite