Tarpoja osaa käyttää erilaisia työkaluja ja ymmärtää miksi työkalujen huoltaminen on tärkeää.

Valikko

Suhde itseen: Työkalut


Tavoite:

Tarpoja osaa käyttää erilaisia työkaluja ja ymmärtää miksi työkalujen huoltaminen on tärkeää.

Kuvaus:

Tarpoja osaa käsitellä puukkoa, kirvestä, ja sahaa sekä huoltaa ne asianmukaisesti. Tarpoja osaa käyttää porakonetta ja vintilää sekä osaa valita oikeanlaisen poranterän työstettävän materiaalin mukaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Arjen taidot Kädentaidot Retkeily
Kesto:
Kasvatustavoitteet: itsetuntemus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja opettaa tarvittaessa tarpojille miten puukko, kirves, vesuri ja saha teroitetaan sekä opastaa porakoneen ja vintilän käytössä. Vartionjohtaja suunnittelee aktiviteetin toteutuksen ja varaa tarvittavat työkalut ja materiaalit. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa aktiviteetin suunnittelussa ja toteutuksessa. Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa työkalujen ja materiaalien hankinnassa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiri-tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Tarpojat tekevät pajupillin. Ohjeet pajupillin tekemiseen löytyy Reppu-kirjasta. Huomioi pajupillin teossa, että sopivaa pajua ei ole saatavilla talvella.

Tarpojat rakentavat kirstun käyttäen rakentamisessa porakonetta tai vintilää. Kirstu voi olla pienikin, jolloin poraaminen vaikeutuu. Vaihtoehtoisesti kirstun voi tehdä tappiliitoksia käyttäen. Lopuksi kirstun voi koristella haluamallaan tavalla.

Tarpoja tekee leirijakkaran. Ohjeet leirijakkaran tekemiseen löydät Reppu-kirjasta.

Tarpoja suunnittelee ja rakentaa älypelin tai lautapelin leirikäyttöön. Erilaisia pelinteko-ohjeita löytyy helposti internetistä. Tarpojat voivat tehdä esimerkiksi koronan tai fortunan tai jonkin muun perinteisen pelin.

Lisää vinkki

Lisää liite