Tarpoja osaa käyttää erilaisia työkaluja ja ymmärtää miksi työkalujen huoltaminen on tärkeää.

Valikko

Suhde itseen: Työkalut


Tavoite:

Tarpoja osaa käyttää erilaisia työkaluja ja ymmärtää miksi työkalujen huoltaminen on tärkeää.

Kuvaus:

Tarpoja osaa käsitellä puukkoa, kirvestä, ja sahaa sekä huoltaa ne asianmukaisesti. Tarpoja osaa käyttää porakonetta ja vintilää sekä osaa valita oikeanlaisen poranterän työstettävän materiaalin mukaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Kädentaidot Retkeily
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja opettaa tarvittaessa tarpojille miten puukko, kirves, vesuri ja saha teroitetaan sekä opastaa porakoneen ja vintilän käytössä. Vartionjohtaja suunnittelee aktiviteetin toteutuksen ja varaa tarvittavat työkalut ja materiaalit. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa aktiviteetin suunnittelussa ja toteutuksessa. Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa työkalujen ja materiaalien hankinnassa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiri-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tarpoja suunnittelee ja rakentaa älypelin tai lautapelin leirikäyttöön. Erilaisia pelinteko-ohjeita löytyy helposti internetistä. Tarpojat voivat tehdä esimerkiksi koronan tai fortunan tai jonkin muun perinteisen pelin.

Tarpoja tekee leirijakkaran. Ohjeet leirijakkaran tekemiseen löydät Reppu-kirjasta.

Tarpojat rakentavat kirstun käyttäen rakentamisessa porakonetta tai vintilää. Kirstu voi olla pienikin, jolloin poraaminen vaikeutuu. Vaihtoehtoisesti kirstun voi tehdä tappiliitoksia käyttäen. Lopuksi kirstun voi koristella haluamallaan tavalla.

Tarpojat tekevät pajupillin. Ohjeet pajupillin tekemiseen löytyy Reppu-kirjasta. Huomioi pajupillin teossa, että sopivaa pajua ei ole saatavilla talvella.

Lisää vinkki

Liite