Tarpoja oppii Suomen lipun käytön.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Liputus


Tavoite:

Tarpoja oppii Suomen lipun käytön.

Kuvaus:

Tarpoja kertaa lipunnostoon liittyvät tervehdykset ja osaa taitella Suomen lipun.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Partiokulttuuri Suomalainen kulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hankkii aktiviteetissa vaadittavat tarvikkeet. Vartionjohtaja huolehtia Suomen lipun asiallisesta käsittelystä aktiviteetin toteutuksen aikana. Luotsin tehtävä: Luotsi varmistaa, että vartionjohtaja osaa nostaa lipun ja opettaa tarvittaessa lipunnostoon liittyvät tervehdykset ja lipun taittelun.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiri-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lippujen heraldiikka Vartio tutustuu erilaisten lippujen heraldiikkaan. Vartio etsii heraldisia sääntöjä eri lippukuntien lipuista. Vartio voi tehdä retken partiomuseoon, jossa on esillä lippukuntien lippuja tai kutsua partioheraldikon vierailulle vartion koloiltaan.

Kansainväliset partioliput Tarpoja tunnistaa WOSM:n ja WAGGGS:n liput ja tietää, mitä liput symboloivat.

Lippukunnan lippu Tarpoja tietää kuka on suunnitellut lippukunnan oman lipun ja tuntee lippukuntansa lipun synnyn. Tarpoja tietää, millaisiin tapahtumiin lippukuntalippu otetaan mukaan. Vartion kanssa voi tutustua esimerkiksi partioparaatin lippujen järjestyksiin.

Suomen lippu Tarpoja kertaa lipunnostoon liittyvät tervehdykset ja oppii, mitä eroja lippukunnan ja Suomen lipun käytössä on. Lisäksi vartio opettelee lipputangon ja lipun oikeat mittasuhteet. Tarpojat harjoittelevat lipunnostoa erilaisissa tilanteissa. Tarpojat kertaavat lipunnostoon liittyvät tervehdykset ja komennot. Voitte myös opetella lippulaulun ja partiomarssin, jos vartio ei sitä vielä osaa.

Lisää vinkki

Liite