Tarpojat osallistuvat partiotaitokisoihin

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Partiotaitokisat


Tavoite:

Tarpojat osallistuvat partiotaitokisoihin

Kuvaus:

Tarpojat osaavat valmistautua partiotaitokisoihin ja osallistuvat niihin. Tarpojat käyvät tehtävät kisan jälkeen läpi luotsin tai vartionjohtajan kanssa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Partiokulttuuri Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja etsii luotsin avustuksella sopivan partiotaitokisan tarpojille. Vartionjohtaja huolehtii luotsin kanssa kisailmoittautumisesta ja käy tarpojien kanssa läpi partiotaitokisojen säännöt. Luotsin tehtävä: Luotsi kannustaa vartiota osallistumaan partiotaitokisoihin ja auttaa vartionjohtajaa löytämään sopivan partiotaitokisan tarpojille. Luotsi miettii yhdessä vartionjohtajan kanssa mahdollisia kustannuksia ja selvittää tarvittaessa lippukunnan käytännön osallistumismaksujen osalta. Luotsi auttaa vartionjohtajaa tiedottamaan tarpojien vanhempia kisoihin osallistumisesta ja varmistaa, että vartionjohtajalla on riittävät tiedot kilpailujen säännöistä ja kilpiluihin valmistautumisesta. Luotsi auttaa tarvittaessa varusteiden hankinnassa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiri-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio järjestää omalle lippukunnalle leikkimieliset partiotaitokisat. Kisat voi järjestää retken tai leirin yhteyteen. Vartio miettii etukäteen, millaisia tehtäviä kisoissa on ja miten ne arvostellaan. Kisat voidaan järjestää myös partiolaisten vanhemmille.

Vartio osallistuu talvella järjestettäviin partiotaitokilpailuihin. Talvikisoihin lähdettäessä kannattaa erityistä huomiota kiinnittää varusteisiin. Pystyykö esimerkiksi paksut rukkaset kädessä tekemään jotain oikein pientä näpertelyä vaativaa työtä? Millaisissa vaatteissa on hyvä liikkua reitillä?

Vartio osallistuu oman lippukunnan partiotaitokisoihin. Vartio ottaa selvää etukäteen lähetettävästä tehtäväluettelosta ja varustelistasta ja miettii mitä tehtävistä voisi etukäteen päätellä. Vartio harjoittelee kisoja varten erilaisia tekniikoita tehtäväluettelon perusteella.

Lisää vinkki

Liite