Tarpoja osaa maastossa tapahtuvan viestinnän alkeet.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Perusviestintä maastossa


Tavoite:

Tarpoja osaa maastossa tapahtuvan viestinnän alkeet.

Kuvaus:

Tarpoja opettelee erilaisia viestintätapoja maastossa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Retkeily Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja suunnittelee aktiviteetin toteutuksen. Luotsin tehtävä: Luotsi on vartionjohtajan tukena suunnittelussa ja toteutuksessa ja varmistaa, että vartionjohtajalla on aktiviteetin toteuttamiseen riittävät tiedot ja taidot. Luotsi auttaa tarvittaessa käytännön järjestelyissä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiri-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio opettelee kansainvälisiä hätämerkkejä vesillä ja maastossa. Vartio tietää hätämerkkien käytön.

Vartio selvittää onko retkimaastossa matkapuhelinverkon katvetta. Vartio myös kokeilee PMR-, VHF-68-, tai PR-27-puhelinta. Tarpojat harjoittelevat lyhyttä ja ytimekästä viestintää. He myös käyttävät näitä välineitä leikissä tai tapahtumassa. Vartionjohtaja ja luotsi huolehtivat, että tarvittavat lisenssit ovat kunnossa.

Vartio kokeilee erilaisia merkinantotapoja, esimerkiksi pilli- ja rumpumerkkejä, käsimerkkejä ja lippumerkkejä. Vartio myös pohtii, missä eri tilanteissa erilaisia tapoja käytetään. Esimerkiksi lippumerkkejä käytetään veneessä mutta pilliä maastossa.

Vartio opettelee maastossa viestimistä eli sitä, miten vartionjohtaja saa vartionsa kasaan, kuinka lopetetaan leikki tai kutsutaan leiri lipunlaskuun. Tarpojat harjoittelevat viestimistä esimerkiksi pillin avulla tai lippukunnan perinteisellä tavalla.

Lisää vinkki

Liite