Tarpoja osaa hyödyntää metsän tuomia harrastusmahdollisuuksia. Tarpoja kokee elämyksiä ja seikkailuja ja haastaa itsensä ja ryhmänsä.

Valikko

Suhde ympäristöön: Maastoleikki


Tavoite:

Tarpoja osaa hyödyntää metsän tuomia harrastusmahdollisuuksia. Tarpoja kokee elämyksiä ja seikkailuja ja haastaa itsensä ja ryhmänsä.

Kuvaus:

Tarpojat osallistuvat metsässä maastoleikkiin. Leikkejä voivat olla erilaiset pelit vartion mielenkiinto huomioon ottaen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä
Taitoalueet Luovuus Retkeily
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja suunnittelee maastoleikin yhdessä luotsin tai tarpojavartion kanssa. Vartionjohtaja huolehtii, että vartio noudattaa yhteisiä pelisääntöjä ja kannustaa heikompia vartion jäseniä. Luotsin tehtävä: Luotsi tukee vartionjohtajaa miettimään metsän mahdollisuuksia monipuolisesti leikin suunnittelussa. Hän voi esimerkiksi vinkata lähialueella olevista kohteista, jotka sopivat maastoleikin paikaksi esimerkiksi kohteen historiallisuuden tai luonnon monimuotoisuuden vuoksi. Luotsi huolehtii turvallisuudesta. Hän huolehtii myös siitä, että luonnolle ei koidu maastoleikistä turhaa kulumista. Leikin jälkeen luotsi kannustaa vartionjohtajaa ja tarpojia pohtimaan, miten maasto toimi leikin tai pelin pitopaikkana: Mitä sellaista metsä toi leikkiin mukanaan, jota jalkapallokenttä tai sisätilat eivät tarjoa?

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiri-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite