Tarpoja hallitsee veneenohjaajakurssille pääsyyn vaadittavat meripartiotaidot.

Valikko

Meripartioaktiviteetti: Harppihommia


Tavoite:

Tarpoja hallitsee veneenohjaajakurssille pääsyyn vaadittavat meripartiotaidot.

Kuvaus:

Tarpoja opettelee mittaamaan välimatkaa, koordinaatteja ja löytämään sijaintinsa merikortista. Tarpoja tietää miten ”matka – aika – nopeus” -laskuja lasketaan ja osaa tuoda oppimansa käytäntöön.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vesillä
Taitoalueet Suunnistus Vesillä liikkuminen
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja kertaa ensin itse opeteltavat asiat niin että osaa opettaa ne tarpojille. Vartionjohtaja hankkii paikalle tarvittavat kartat ja muut tarvikkeet sekä miettii valmiiksi tehtäviä, joiden avulla laskuja voidaan opetella. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa oppimaan tai kertaamaan ensin itse tarpojille opetettavat asiat. Luotsi auttaa vartionjohtajaa keksimään sopivia harjoituksia laskutehtäviin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luovuus-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tarpojat askartelevat itselleen pahvista tai vastaavasta oman muistilapun, johon on kirjoitettu laskukaava: Matka / aika x nopeus. Näistä yhden suureen peittämällä saadaan laskukaava kysytylle suureelle. Tämän jälkeen voidaan lähteä käytännössä kokeilemaan, miten toimitaan. Pihalla tai kololla lasketaan sekuntikellon avulla esimerkiksi kävelynopeutta, ohiajavien autojen nopeutta, matkaa ja aikaa. Samalla vartionjohtaja tai luotsi kertoo esimerkkejä siitä, miten samaa voidaan käyttää vesillä.

Lisää vinkki

Liite