Tarpoja osaa ja uskaltaa puhua yleisön edessä.

Valikko

Suhde itseen: Puhe


Tavoite:

Tarpoja osaa ja uskaltaa puhua yleisön edessä.

Kuvaus:

Tarpoja pitää puheen yleisölle.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Rohkeus Viestintä Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa tarpojaa valitsemaan sopivan tilaisuuden puheen pitämiseen. Hän auttaa tarpojaa puheen suunnittelussa kertomassa esimerkiksi vinkkejä siitä, millaisia puheita aikaisempina vuosina on ollut. Hän kuuntelee tarvittaessa tarpojan tai tarpojien puheen etukäteen ja antaa tarvittaessa vinkkejä puheen viilaamiseen. Luotsin tehtävä: Luotsi huolehtii siitä, että tarpoja pitää puheen itselleen sopivassa tilaisuudessa. Hän auttaa tarpojaa valitsemaan sellaisen puhetilanteen, jossa tarpoja saa haastaa itseään, mutta hänen ei tarvitse jännittää liian paljoa. Luotsi myös tarvittaessa ohjaa tarpojia pitämään puheen parin tai ryhmän kanssa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luovuus-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lippukunnan juhlissa. Tarpoja toimii seremoniamestarina lippukunnan joulujuhlissa, kevätjuhlissa tai Yrjönpäiväjuhlissa. Hän voi myös pitää puheen niille partiolaisille, jotka ovat saaneet ikäkauden päätösmerkin, ansiomerkin tai jonkin muun huomionosoituksen lippukunnalta.

Lipunnostossa. Tarpoja sanoo muutaman ajatusta herättävän sanan tai kertoo aamunavaukseksi sopivan tarinan lipunnoston yhteydessä retkellä tai leirillä.

Vartion kesken. Tarpoja pitää lyhyen puheen vartiolleen. Puhe voi olla onnittelupuhe vartion jäsenelle tämän syntymäpäivänä tai kiitospuhe lopettavalle vartionjohtajalle. Se voi myös olla muutama ajatusta herättävä sana kokouksen päätöksen yhteydessä.

Lisää vinkki

Liite