Tarpoja asettuu toisen ihmisen asemaan. Hän harjoittaa luovuuttaan.

Valikko

Suhde toiseen: Käsintehdyt lahjat


Tavoite:

Tarpoja asettuu toisen ihmisen asemaan. Hän harjoittaa luovuuttaan.

Kuvaus:

Tarpoja valmistaa lahjan ystävälle tai perheenjäsenelle.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Kädentaidot Luovuus Suomalainen kulttuuri Vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja kannustaa ja auttaa tarpojia suunnittelemaan tehtävän työn. Hän voi esimerkiksi etsiä valmiiksi hyviä ja toteuttamiskelpoisia ideoita, joista tarpojat voivat valita edellisellä kerralla. Vartionjohtaja hankkii tarvittavat materiaalit ja kannusta tarpojia miettimään minkälainen lahja sopii parhaiten vastaanottajalle. Luotsin tehtävät: Luotsi auttaa vartionjohtajaa tarvittaessa materiaalien hankinnassa ja ideoinnissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luovuus-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

”Kylpypommit”: Vartio valmistaa kylpyammeeseen tai jalkakylpyyn lisättäviä tuoksuannoksia. Vartio tarvitsee jokaiselle 2 ml tuoksuöljyä, 2 ml vettä, 70 g ruokasoodaa, 30 g sitruunahappoa ja pieniä makeisvuokia. Tarpojat sekoittavat öljyn ja veden. Tämän jälkeen seokseen lisätään sooda. Seuraava vaihe on sitruunahapon lisääminen. Tämän jälkeen seosta sekoitetaan kunnolla. Tarpojat pyörittävät massasta pieniä palloja, jotka laitetaan  makeisvuokiin. Jos massa on liian kuivaa, siihen voi lisätä vähän vettä tai öljyä. Pommien on hyvä kuivua muutaman päivän ajan. Ne tulee säilyttää tiiviissä purkissa. Lähde: Scouterna

Nestesaippua: Tarpoja poimii kourallisen kukkia tai tuoksuvia lehtiä. Hän laittaa lehdet kattilaan ja lisää joukkoon 1 litra vettä. Vesi saa kiehua kannen alla noin 15 minuuttia. Tarpoja siivilöi lehdet pois ja kiehauttaa veden uudestaan. Hän lisää 5 ruokalusikallista raastettua hajustamatonta saippuaa ja vatkaa kunnes kaikki on sulanut. Saippua saa jäähtyä. Tarpoja kaataa saippuan pulloon, jonka jälkeen sitä voidaan käyttää kuten nestesaippuaa. Lähde: Scouterna

Kiitoskortti. Tarpoja kirjoittaa kiitoskortin jollekin, joka on tehnyt tarpojan iloiseksi. Hän voi tehdä kiitoskortin myös jollekulle tarpojavartiota vuoden aikana auttaneelle tai kouluttaneelle henkilölle.

Runo. Tarpoja ideoi ja kirjoittaa runon itselleen tärkeästä henkilöstä. Hän lähettää runon saajalle joko perinteisin tai modernein viestikeinoin.

Ystävyysnauha. Tarpoja tekee ystävyysnauhan ja solmii sen ystävän käden ympärille. Ohjeita nauhojen tekemiselle löytyy Reppu-kirjasta. Internetissä löytyy ohjeita myös monille muille sitomistekniikoille.

Lisää vinkki

Liite