Tarpoja ymmärtää mittakaavan merkityksen.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Pienoismalli


Tavoite:

Tarpoja ymmärtää mittakaavan merkityksen.

Kuvaus:

Tarpoja tekee mitoissa olevan pienoismallin joko rakennuksesta tai paikasta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Kädentaidot Luovuus Suunnistus
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävät: Vartionjohtaja hankkii tarvittavat materiaalit ja auttaa tarpojia pienoismallin tuottamisessa. Vartionjohtaja huolehtii, että jokainen osallistuu omalta osaltaan tuotoksen tekemiseen.  Hän kannustaa ja motivoi tarpojia tekemisen eri vaiheissa. Luotsin tehtävät: Luotsi auttaa tarpojia valitsemaan järkevän kokoisen urakan. Hän avustaa tarvittaessa materiaalien hankinnassa ja kannustaa vartiota tekemisen eri vaiheissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luovuus-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio rakentaa pienoismallin jostakin Unescon maailmanperintökohteesta.

Syötävä pienoismalli. Tarpojat rakentavat piparkakkutalon joka on pienoismalli esimerkiksi kolosta, retkimajasta, veneestä tai vartiosta retkellä.

Partioleiri kierrätysmateriaalista. Tarpojat rakentavat pienoismallin partioleiristä käyttäen kierrätysmateriaalia. Malli voi olla edellisen leirin kuvaus tai suunnitelma tulevasta.

Lippukunnan vene pullossa. Tarpojat rakentavat pullossa olevan laivan. Vartio selvittää etukäteen, miten laiva saadaan pulloon ja mitä muuta pienoismallin rakentamisessa kannattaa ottaa huomioon. Myös vartionjohtajan ja/tai luotsin kannattaa tehdä perehtymistyötä.

Lippukunnan kämppä. Tarpojat rakentavat pienoismallin lippukunnan kämpästä legoilla. Jos intoa ja energiaa riittää, voivat tarpojat myös kuvata pienen legoa-animaation kämpän tapahtumista.

Lisää vinkki

Liite