Tarpoja osaa kertoa tarinan tai sanoman kuvin.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Tuottaja 2


Tavoite:

Tarpoja osaa kertoa tarinan tai sanoman kuvin.

Kuvaus:

Tarpoja ilmaisee itseään kuvan avulla. Kuva voi olla esimerkiksi valokuva, meemi tai sarjakuva.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Luovuus Partiokulttuuri Viestintä Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartio päättää yhdessä vartionjohtajan kanssa miten he aktiviteetin toteuttavat. Vartionjohtajan tehtävänä on huolehtia siitä että kaikki saavat äänensä kuulluksi ja että vartio valitsee kaikille sopivan vaihtoehdon. Vartionjohtaja pyytää tarvittaessa apua varusteiden ja tietokoneohjelmien kanssa luotsilta tai muulta aikuiselta. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on huolehtia siitä, että tarpojavartio valitsee itselleen tarpeeksi haastavan tehtävän ja auttaa tarvittaessa tietokoneohjelmien ja varusteiden kanssa. Luotsi auttaa tarpojia olemaan yhteydessä lippukunnan some-vastaavaan. Tarvittaessa luotsi muistuttaa tarpojavartiota kuvien julkaisuun liittyvistä säännöistä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luovuus-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Meemi. Tarpojavartio tekee erilaisia meemejä esimerkiksi partiosta, purjehduksesta tai leirielämästä. Vartio pyytää lippukunnan somevastaavaa julkaisemaan niistä parhaimmat. Meemejä voi myös lähettää Facebookissa Scout.Me.In-sivustolle.

Kuva. Tarpojavartio kuvaa sarjan kuvia valitsemastaan teemasta. Vartio käsittelee kuvat ja pitää näyttelyn tai lataa ne internettiin sopivaan paikkaan. Sarjaa kuvatessaan vartio perehtyy valokuvauksen keskeisiin teemoihin kuten valotukseen, valoon ja varjoon sekä sommitteluun. Tarkoitus ei ole näpsäistä nopeita otoksia, vaan suunnitella sarjan sisältöä myös etukäteen.

Sarjakuva. Tarpojavartio tekee sarjakuvan jostain kokemastaan tai kuvitteellisesta seikkailusta. Tarpojavartio tarjoaa valmista sarjakuvaa lippukuntalehdelle tai lippukunnan sähköiseen mediaan.

Lisää vinkki

Liite