Tarpoja osaa kertoa tarinan tai sanoman kuvin.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Tuottaja 2


Tavoite:

Tarpoja osaa kertoa tarinan tai sanoman kuvin.

Kuvaus:

Tarpoja ilmaisee itseään kuvan avulla. Kuva voi olla esimerkiksi valokuva, meemi tai sarjakuva.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Luovuus Partiokulttuuri Viestintä Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartio päättää yhdessä vartionjohtajan kanssa miten he aktiviteetin toteuttavat. Vartionjohtajan tehtävänä on huolehtia siitä että kaikki saavat äänensä kuulluksi ja että vartio valitsee kaikille sopivan vaihtoehdon. Vartionjohtaja pyytää tarvittaessa apua varusteiden ja tietokoneohjelmien kanssa luotsilta tai muulta aikuiselta. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on huolehtia siitä, että tarpojavartio valitsee itselleen tarpeeksi haastavan tehtävän ja auttaa tarvittaessa tietokoneohjelmien ja varusteiden kanssa. Luotsi auttaa tarpojia olemaan yhteydessä lippukunnan some-vastaavaan. Tarvittaessa luotsi muistuttaa tarpojavartiota kuvien julkaisuun liittyvistä säännöistä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luovuus-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio vierailee taidenäyttelyssä hakemassa innostusta omaan työhönsä. Se suunnittelee vierailunsa museon nettisivujen avulla. Onko tarkoitus käydä katsomassa tiettyä teosta vai nähdä mahdollisimman monta erilaista työtä? Käydäänkö museokaupassa tai kenties museon kahvilassa? Vartio jakautuu museossa pienempiin ryhmiin tai pareihin kiertelemään. Pohdintoja voi tehdä myös yksin. Kukin valitsee jonkun teoksen ja asettuu sen äärelle pohtimaan vastauksia seuraaviin kysymyksiin. Kysymykset sopivat parhaiten kuvaaviin teoksiin. - Miltä teoksen ympäristö kuulostaa? - Mikä kiinnittää teoksessa ensimmäisenä huomion? - Mikä on kuvan aihe ja tarina? Mitä on tapahtunut? - Millainen on kuvan maisema? Mitä asioita on kuvan taustalla ja millaisia värejä on käytetty? - Yllättääkö joku asia? Onko teos esimerkiksi suurempi tai pienempi kooltaan kuin odotettua? Millaiset kehykset siinä on? - Milloin kuva tapahtuu? Onko siinä joku vuoden- tai vuorokaudenaika? - Mitä tapahtuisi kuvassa seuraavaksi? - Millä yhdellä sanalla voisi kuvata teosta? Mikä voisi olla sen nimi? - Millaisia tunteita kuva herättää? Miellyttääkö se? Miksi tai miksi ei? - Jos kuva olisi potikortti, kenelle sen voisi lähettää? - Miltä tuntuisi astua kuvan sisään? Mikä olisi sinun roolisi silloin? Taidenäyttelyvierailun jälkeen on hyvä vielä muutamalla sanalla käydä läpi teosten äärellä heränneitä ajatuksia. On mielenkiintoista, miten monenlaisia tulkintoja sama teos voi herättää.

Sarjakuva. Tarpojavartio tekee sarjakuvan jostain kokemastaan tai kuvitteellisesta seikkailusta. Tarpojavartio tarjoaa valmista sarjakuvaa lippukuntalehdelle tai lippukunnan sähköiseen mediaan.

Kuva. Tarpojavartio kuvaa sarjan kuvia valitsemastaan teemasta. Vartio käsittelee kuvat ja pitää näyttelyn tai lataa ne internettiin sopivaan paikkaan. Sarjaa kuvatessaan vartio perehtyy valokuvauksen keskeisiin teemoihin kuten valotukseen, valoon ja varjoon sekä sommitteluun. Tarkoitus ei ole näpsäistä nopeita otoksia, vaan suunnitella sarjan sisältöä myös etukäteen.

Meemi. Tarpojavartio tekee erilaisia meemejä esimerkiksi partiosta, purjehduksesta tai leirielämästä. Vartio pyytää lippukunnan somevastaavaa julkaisemaan niistä parhaimmat. Meemejä voi myös lähettää Facebookissa Scout.Me.In-sivustolle.

Lisää vinkki

Liite