Tarpoja osaa suunnitella omaa tulevaisuuttaan ja suhtautuu siihen myönteisesti. Tarpoja tietää, kuinka paljon asuminen maksaa.

Valikko

Suhde itseen: Tulevaisuus


Tavoite:

Tarpoja osaa suunnitella omaa tulevaisuuttaan ja suhtautuu siihen myönteisesti. Tarpoja tietää, kuinka paljon asuminen maksaa.

Kuvaus:

Tarpoja pohtii omaa tulevaisuuttaan ja tekee siihen liittyviä suunnitelmia.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Talous
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja ottaa selvää aktiviteettiin vaadittavista tiedoista ja suunnittelee aktiviteetin toteutuksen yhdessä luotsin kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa suunnittelemaan ja toteuttamaan aktiviteetin. Luotsi ottaa tarvittaessa selvää yhdessä vartionjohtajan kanssa aktiviteetin vaatimista asioista kuten sähkön hinnasta, vuokratasosta yms.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minäminä-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tarpojat leikkaavat lehdistä, kirjoittavat ja piirtävät kartongille haavekarttaansa. Miltä näyttää unelmien tulevaisuus? Tehtävässä on hyvä pohtia ainakin unelmia (ammatti, perhe, lemmikit, matkat, asuminen…) sekä omaa hyvinvointia (mistä nauttii, miten pitää itsestä huolta henkinen / psyykkinen / fyysinen).

Tarpojat tekevät piirroksen tai kollaasin omasta tulevaisuuden perhehaaveesta. Apuna voi käyttää esim. paperinukkeja. Paperi kannattaa säästää omaa tulevaisuutta varten, vaikka päiväkirjan väliin. Kun tarpojat ovat tehneet oman tulevaisuuden perheen, pohtikaa millainen elämä perheen kanssa voisi olla. Mitä jos haave ei toteutuisikaan? Onko jotain muita vaihtoehtoja? Toinen voi haluta lapsia toinen taas ei halua. Muistakaa keskustelua käytäessä myös hienotunteisuus.

Tarpojat kertovat omasta haaveammatistaan. Vartio ottaa yhdessä selvää, mitä ja missä pitäisi opiskella, jotta hakeutuminen haaveammattiin olisi mahdollista. Vartio ottakaa selvää, minkälaisia ominaisuuksia kyseisiin ammatteihin tarvitaan. Vartio voi myös tutustua haaveammatteihinsa tapaamalla ja haastattelemalla näissä ammateissa toimivia ihmisiä.

Vartio etsii tietoa eri pankkien säästövaihtoehdoista tai vierailee pankin konttorissa. Vartio pohtii miksi säästäminen kannattaa ja miten voi säästää esimerkiksi opiskeluja tai reissua varten. Vartio tekee suunnitelman siitä kuinka paljon rahaa pitäisi säästää, jotta kaikki vartion jäsenet pääsisivät mukaan vaikka viikon etelänmatkalle.

Paljonko asuminen maksaa? Vartio kirjoittaa paperille ylös, mihin kaikkeen elämisessä tarvitaan rahaa: ruoka, vuokra, sähkö jne. Vartio ottaa selvää mitä asuminen maksaa. Vartio vertailee omistusasunnossa asumisen ja vuokralla asumisen kustannuksia. Vartio laskee pienimmän tulon, jolla voisi kuvitella selviävänsä niin, että on asunto, ruokaa ja vaatteet.

Lisää vinkki

Liite