Tarpoja uskaltaa tehdä asioita itsenäisesti partiossa ilman että kaverit ovat koko ajan lähellä.

Valikko

Suhde itseen: Uskallus lähteä yksin


Tavoite:

Tarpoja uskaltaa tehdä asioita itsenäisesti partiossa ilman että kaverit ovat koko ajan lähellä.

Kuvaus:

Tarpoja pärjää myös ilman omaa vartiotaan ja osaa tehdä itsenäisiä päätöksiä, jotka eivät ole kaverisidonnaisia.

Suoritustiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Retkeily Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto A viikonloppu
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Teemat Kiusaaminen Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja ohjaa keskustelua aktiviteetin toteuttamisesta ja rohkaisee tarpojia osallistumaan tapahtumiin, vaikka juuri paras partiokaveri ei olisikaan lähdössä mukaan. Luotsin tehtävä: Luotsi on vartionjohtajan ja tarpojien tukena aktiviteetin toteutuksessa ja suunnittelussa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minäminä-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio tekee retken elokuviin ja asettuu teatterissa penkkiriveille niin, jokainen istuu yksin ilman kaveria. Elokuvan jälkeen vartio kokoontuu miettimään, miltä yksin elokuvissa oleminen tuntui? Mitä huonoja puolia elokuvan katsomisessa oli? Entä hyviä puolia?

Tarpoja tekee retkellä pienen vaelluksen yksin helpohkossa maastossa. Vaellus voi kestää muutamasta tunnista ylöspäin. Kun kaikki vartion jäsenet ovat tehneet vaelluksensa, pohtikaa, miltä tuntui olla yksin metsässä. Pelottiko? Miltä hiljaisuus tuntui? Millaisia ajatuksia reitti herätti? Reitti kannattaa suunnitella niin, ettei eksymisen vaaraa ole. Reitti voi olla entuudestaan tuttu tarpojille ja tarpojat voidaan lähettää reitille porrastetusti.

Tarpojavartio järjestää itselleen mykkäninjan, jossa ei saa puhua toisten kanssa lainkaan 8 tunnin aikana. Vartio käy kokemuksen läpi yhdessä luotsin kanssa. Miltä tuntui kun ei saanut puhua lainkaan? Mikä puhumattomuudessa oli vaikeinta? Millaisia kommunikaatiokeinoja keksitte?

Lisää vinkki

Liite