Tarpoja oppii erilaisia keinoja hillitä ilmastonmuutosta.

Valikko

Suhde ympäristöön: Luontoystävällinen elämä


Tavoite:

Tarpoja oppii erilaisia keinoja hillitä ilmastonmuutosta.

Kuvaus:

Tarpojat kertaavat mitä ilmastonmuutos tarkoittaa. Tarpojat tutkivat erilaisia tapoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: arjen-taidot kestava-kehitys luonto Vaikuttaminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja valmistelee aktiviteetin toteutuksen yhdessä luotsin kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa aktiviteetin suunnittelussa ja osallistuu tarvittaessa sen toteutukseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minäminä-tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vartio kokoaa internetistä saatavien tietojen perusteella tietolaatikon, jossa esittelevät eri puolilla maailmaa asuvien ihmisten hiilijalanjäljen. Vartio myös piirtää eri maiden jalanjäljet paperille, jotta voivat vertailla niitä. Vartio ottaa selvää miten hiilijalanjälki lasketaan. Internetistä löytyy erilaisia hiilijalanjälkilaskureita. Vartio kirjoittaa vanhemmille tai kavereille helppoja ohjeita oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Mun siskon mopo on parempi ku sun veljen. Vartio tekee pikku-uutisen ilmastoystävällisimmistä ajoneuvoista. Vartio kokoaa aineistoa polttoaineen kulutuksesta ja hiilidioksidipäästöistä kilometriä kohti ja pisteyttää ajoneuvot ympäristöystävällisyyden, suorituskyvyn ja käytännöllisyyden perusteella.

Hiilipuut! Metsien sanotaan olevan maapallon keuhkot. Miksi? Puut sitovat itseensä hiiltä ja kun ne kasvavat, sitovat ne sitä jatkuvasti enemmän. Vartio tekee esityksen tai piirtää puun tarinan ja kuvaa siitä miten hiili sitoutuu puuhun. Vinkkejä löytyy esimerkiksi Suomen Metsäyhdistyksen nettisivuilta.

Lisää vinkki

Lisää liite