Tarpoja arvostaa omaa lähiympäristöään. Tarpoja lähtee pois kololta omaan lähikaupunkiinsa.

Valikko

Suhde ympäristöön: Minä ja kaupunki


Tavoite:

Tarpoja arvostaa omaa lähiympäristöään. Tarpoja lähtee pois kololta omaan lähikaupunkiinsa.

Kuvaus:

Tarpoja tuntee oman lähikaupunkinsa puistoja ja löytää hänelle mieluisan puiston. Tarpoja tutustuu omaan lähikaupunkiinsa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Luonto Retkeily Suunnistus
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja valmistelee aktiviteetin toteutuksen yhdessä luotsin kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa aktiviteetin suunnittelussa ja osallistuu tarvittaessa sen toteutukseen. Mikäli lähimpään kaupunkiin on matkaa, kannattaa alueellista yhteistyötä harkita. Esimerkiksi valokuvasuunnistuksesta voi saada hyvän KITT:n aiheen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minäminä-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio voi tutkia esimerkiksi puiston viihtyisyyttä tai kaupunkipihan monimuotoisuutta WWF:n Naturewatch Kaupunkiluonnossa -materiaalin avulla. Käyttäkää kaupunkiin tutustumisessa kaikkia aisteja!

Tarpojat miettivät omasta kotikaupungistaan tärkeän asian. Se voi olla paikka, monumentti, nuorisotalo tai vaikkapa vartion kolo, myös tunne voi olla tärkeä asia. Tarpoja tekee taideteoksen tai pienoismallin hänelle tärkeästä asiasta kotikaupungistaan. Pienoismallin voi tehdä tulitikuista tai lehtileikkeistä. Taideteoksen voi tehdä maalaamalla, piirtämällä tai kipsityönä. Tarpojat esittelevät työt vartion muille jäsenille ja perustelevat valintansa.

Vartio valitsee yhdessä jonkin paikan tai kohteen, jonka kokee yhdistävän koko vartiota. Paikka voi olla, vaikka ensimmäinen retkipaikka, johon liittyy hyviä muistoja. Vartio muistelee iltanuotion tai hiljentymisen aikana, mikä tekee paikasta tärkeän juuri teidän vartiollenne. Vartio voi tehdä paikasta tai kohteesta kuvakollaasin tai oman kalenterin.

Vartio tutustuu oman kaupunkinsa puistoihin. Tarpoja miettii etukäteen odotuksia mieluisalta puistolta. Minkälainen puiston pitäisi olla? Etsikää sellainen puisto, jossa voi rauhoittua. Entä löytyykö lähikaupungista puistoa, jossa voi pelata pelejä. Vartio voi pelailla puistossa erilaisia pelejä.

Vartio suunnistaa valokuvien avulla tutussa kaupungissa. Valokuvien ei tarvitse olla välttämättä itse otettuja vaan apuna voi käyttää esimerkiksi lehtikuvia kohteista. Valokuvasuunnistukseen kannattaa ottaa tarpojille tuttu kaupunki tai sen osa. Vieraammassa kaupungissa suunnistettaessa tarpojille voi tehdä myös erilaisia vihjeitä paikkojen löytämisen helpottamiseksi.

Lisää vinkki

Liite