Tarpoja osaa ottaa huomioon omilla teoillaan metsien suojelun. Tarpoja kokee metsien suojelun myönteisenä asiana.

Valikko

Suhde ympäristöön: Minä ja metsä


Tavoite:

Tarpoja osaa ottaa huomioon omilla teoillaan metsien suojelun. Tarpoja kokee metsien suojelun myönteisenä asiana.

Kuvaus:

Tarpoja oppii uutta Suomen luonnossa elävistä kasveista ja eläimistä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Kestävä kehitys Luonto
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja ottaa selvää aktiviteettiin vaadittavista tiedoista ja suunnittelee aktiviteetin toteutuksen yhdessä luotsin kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa asiantuntijoiden etsimisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minäminä-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Mitä asiaa ja ohjeita uhanalaisilla lajeilla voisi olla ihmisille, jos ne pystyisivät kanssamme kommunikoimaan? Vartio etsii esimerkiksi WWF:n nettisivuilta tietoa eri lajien uhanalaisuuden syistä. Vartio tekee muutaman ruudun sarjakuvia eri lajien elämästä ja laittakaa ne jonnekin esille. Vartio voi myös kirjoittaa kirjeen ihmisille tämän uhanalaisen eläimen näkökulmasta. Uhanalaisista lajeista ja niiden elämästä voi tehdä runoja seuraavalla kaavalla: Unelmoin että xx, missä, mitä tekemässä, millä tavalla. Esimerkiksi: Unelmoin että olen susi, tunturikoivikon suojissa, lymyämässä, kenenkään näkemättä.

Vartio etsii internetistä kirjoituksia/keskusteluja susien puolesta ja vastaan. Vartio tarkastelee, minkälaisia perusteluja susien säilyttämiseksi ja hävittämiseksi käytetään. Vartio laatii tekstien pohjalta mielipidekartan jossa erilaiset näkemykset tulevat esille. Vartio kirjoittaa karttaan suuremmalla tekstillä ne mielipiteet mitkä toistuvat useimmin ja pienemmällä ne mitkä harvemmin. Toiselle puolelle voidaan laittaa mielipiteet puolesta ja toiselle vastaan. Vartio tekee myös tietokortin sudesta eläinlajina.

Vartio selvittää yhdessä esimerkiksi, paljonko Suomessa on aarnimetsää tai lehtoja? Vartio tekee piirustuksen valitsemastaan metsästä ja laittaa piirustukseen näkyviin myös löytämänsä faktat.

Vartio laatii tietolaatikon Suomen uhanalaisista lajeista. Mitkä Suomessa elävät lajit ovat joutuneet punaiselle listalle? Mikä on punainen lista? Vartio listaa mukaan keskeisimmät syyt miksi lajit ovat häviämässä.

Lisää vinkki

Liite