Tarpoja osallistuu partiopiirin tai keskusjärjestön järjestämään tarpojaikäkauden tapahtumaan tai kisaan. Tarpoja saa kokemuksen partiotapahtumasta oman lippukunnan ulkopuolella.

Valikko

Tarpojatapahtuma


Tavoite:

Tarpoja osallistuu partiopiirin tai keskusjärjestön järjestämään tarpojaikäkauden tapahtumaan tai kisaan. Tarpoja saa kokemuksen partiotapahtumasta oman lippukunnan ulkopuolella.

Kuvaus:

Tarpojavartio osallistuu piirin tai keskusjärjestön tapahtumaan.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Partiokulttuuri Rohkeus
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa vartiota käytännön asioissa, kuten kisavarustuksen keräämisessä. Vartionjohtaja ottaa selville, minkälaisia kisoja ja tapahtumia tarpojille järjestetään ja motivoi tarpojia osallistumaan kertomalla millaisissa tapahtumissa on itse käynyt ja millaisia kokemuksia on saanut. Luotsin tehtävä: Luotsi kannustaa tarpojia osallistumaan vartiona tapahtumiin ja kertoo vartiolle tapahtumista joihin voisi osallistua. Luotsi auttaa tarvittaessa tapahtumiin ilmoittautumisessa ja varusteiden keräämisessä ja ottaa selvää tapahtuman maksuista. Luotsi selvittää tukeeko lippukunta taloudellisesti tarpojien tapahtumiin osallistumista. Luotsi ohjaa tarpojaa arvioimaan tapahtuman onnistumista eri osa-alueiden näkökulmasta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minäminä-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio osallistuu partiopiirin tai alueen järjestämään tarpojien taitopäivään tai JOTA/JOTI tapahtumaan. Partiopiirit järjestävät ympäri vuoden erilaisia tapahtumia tarpojille. Partiopiirien internet sivuilta löytyy paljon lisätietoa tapahtumista ja niihin ilmoittautumisesta.

Vartio osallistuu naapurilippukunnan järjestämiin tarpojien partiotaitokilpailuihin. Vartio valmistautuu kisoihin keräämällä tarvittavat varusteet yhdessä. Vartio käy kisan lopuksi läpi, mikä meni hyvin ja mihin jäi parantamisen varaa. Onko jokin taito, mitä vartio ei osannut vaan sitä pitäisi harjoitella?

Lisää vinkki

Liite