Tarpoja toimii yhteistyössä vartionsa kanssa. Tarpoja tuntee esteettömiä leikkejä, joihin liikuntaesteisetkin voivat ottaa osaa.

Valikko

Istuva jalkapallo


Tavoite:

Tarpoja toimii yhteistyössä vartionsa kanssa. Tarpoja tuntee esteettömiä leikkejä, joihin liikuntaesteisetkin voivat ottaa osaa.

Kuvaus:

Vartio jakautuu kahteen joukkueeseen ja joukkueet istuvat rinkiin niin että joka toinen on toisesta joukkueesta. Vartionjohtaja lähettää toisen jalkapallon liikkeelle vasemmalle puolelle siten, että pallon ottaa kiinni ykkösjoukkueen jäsen. Palloa kierrätetään ringissä joukkueen jäseneltä toiselle. Pallon voi yrittää heittää tai antaa kädestä käteen. Vartionjohtaja lähettää toisenkin jalkapallon rinkiin. Tämä pallo lähtee hänen oikealle puolelleen ja kiertää kakkosjoukkueen jäseniltä toiselle. Se joukkue voittaa, joka saa omaa palloaan kierrätettyä pisimpään ilman, että se putoaa. Toisen joukkueen palloon ei saa koskea, ja pallon kierrätyksen on tapahduttava järjestyksessä pelaajalta toiselle. Omalta paikaltaan ei saa nousta, vaan palloa kierrätetään tuoleilla tai lattialla istuen. Lähde: MLL:n koulurauha-aineisto 2001

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kolo
Taitoalueet Ryhmähenki Vuorovaikutustaidot
Kesto 15min
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Johtajan tehtävänä on valita pelille sopiva paikka ja varata kaksi jalkapalloa tai muuta isokokoista palloa. Pelin jälkeen johtaja nostaa purkukeskustelussa esille, miten joukkue voi päästä yhteistyöllä voittoon. Tällöin kaikkien on kierrätettävä palloa helpoilla liikkeillä, jotta oman joukkueen jäsen saa sen kiinni nousematta penkistä. Harjoitus vahvistaa myös malttia ja tarkkaavaisuutta. Tehtävän jälkeen voidaan yhdessä miettiä lisää harjoituksia ja leikkejä, joihin liikuntaesteiset tai muuten vammautuneet voivat ottaa osaa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Itsetunto

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite