Tarpoja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on.

Valikko

Kirje minulle


Tavoite:

Tarpoja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on.

Kuvaus:

Tarpojat kirjoittavat itselleen kirjeen, jossa on tarkoitus vakuuttaa itselle, että omat erilaiset piirteet ovat hyvä asia. Kirjeeseen tulee sisällyttää suunnitelma siitä, miten uskaltaa tuoda oman erilaisuutensa rohkeasti esille. Kirjeet saa avata vuoden päästä.

Kirjeeseen voi myös kirjata, millaista toivoisi elämän olevan vuoden kuluttua esimerkiksi koulussa, henkilökohtaisessa elämässä, kodissa, harrastuksissa tai kavereiden kanssa. Kirjeeseen voi lisätä tavoitteita itselle tai jonkin selkeän päämäärän, josta tietää toiveen tai tavoitteen toteutuneen. Kirjeen voi kuvittaa piirroksilla tai lehtikuvilla. Jokainen kirjoittaa kirjeen päälle oman nimensä ja päiväyksen vuoden päähän kirjoituspäivästä. Johtaja laittaa kirjeet hyvään talteen vuodeksi odottamaan jakamista.

Lähde: Terve minä – Tukioppilastoiminnan koulutusmateriaali itsetuntemuksesta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kolo
Kesto 15min
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Johtaja varaa paikalle kyniä, paperia ja kirjekuoria. Hän ohjeistaa tarpojia kirjoittamaan kirjeen tulevaisuuteen itselleen. Johtaja kerää kirjeet itselleen ja huolehtii niiden jakamisesta vuoden päästä tarpojille esimerkiksi siirtymätapahtumassa tai kauden päätösnuotiolla. Kirjeiden jakamisen jälkeen tarpojat avaavat kuoren ja lukevat kirjeen. Halutessaan tarpojat voivat lukea kirjeen ääneen muille. Keskustelkaa siitä, miltä tuntuu lukea itseltä saama kirje. Miltä elämä näyttää tällä hetkellä? Kuinka paljon elämä ja ajatukset ovat muuttuneet siitä hetkestä, kun kirje kirjoitettiin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Omat tunteet

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite