Tarpoja tunnistaa yhtäläisyyksiä ja eroja vartion jäsenten kesken sekä ystävyyteen liittyvistä odotuksista tai peloista.

Valikko

Henkilökohtaista


Tavoite:

Tarpoja tunnistaa yhtäläisyyksiä ja eroja vartion jäsenten kesken sekä ystävyyteen liittyvistä odotuksista tai peloista.

Kuvaus:

Melkein jokaisessa lehdessä on ilmoitusosasto, jossa etsitään kontakteja toisiin ihmisiin. Kirjoitusten perinteinen malli on, että kirjoittaja esittelee ensin itsensä ja kuvaa sitten henkilöä, jonka kanssa haluaa kontaktin. Tarpojat jakautuvat pieniin ryhmiin tai pareihin. Ensimmäiseksi parit tai ryhmät kokoavat listan niistä ominaisuuksista, joita ihmiset korostavat etsiessään ystävää tai elämänkumppania. Onko niissä eroja? Esiintyykö ilmoituksissa jokin ominaisuus ylitse muiden? Seuraavaksi jokainen voi kirjoittaa oman kontakti-ilmoituksen, jossa kuvailee itseään 5 – 7 lauseella ja sen jälkeen kertoo, mitä odottaa ystävältään sekä mitä on itse valmis tekemään ystävyyden eteen. Lopuksi vartio kokoaa kirjoitukset ja ne luetaan ääneen. Tarpojat voivat yrittää päätellä, kenestä on kyse.

Lopuksi on hyvä miettiä, mitä kukin odottaa ystävältä ja ystävyydeltä? Mihin ystäviä tarvitaan? Millaisia asioita tarpojat haluavat jakaa ystävien ja läheisten kanssa? Mitä ystävyys merkitsee? Mikä on sen kaikkein tärkein piirre?

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kolo
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet
Johtajan tehtävä: Johtaja auttaa tarpojat alkuun ilmoitustekstien kirjoittamisessa ja johtaa harjoituksen purkukeskustelua.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kaverit ja kiusaaminen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite