Tarpoja ymmärtää, että partiossa on tilaa jokaiselle ja pohtii, miten omalla suhtautumisellaan ja toiminnallaan voi edistää moniarvoisuutta.

Valikko

Kun Liisa ihastuu Leenaan


Tavoite:

Tarpoja ymmärtää, että partiossa on tilaa jokaiselle ja pohtii, miten omalla suhtautumisellaan ja toiminnallaan voi edistää moniarvoisuutta.

Kuvaus:

Tämä on roolileikki, jossa tarpojat näyttelevät heille etukäteen määrättyjä rooleja.

Rooleja ovat:

– Liisa (vaihtoehtoisesti Pekka), partiolainen

– Leena (vaihtoehtoisesti Lasse), partiolainen

– Liisan ja Leenan ystäviä samasta vartiosta

Tarpojat esittävät tilanteen vartion kesäleiriltä. Liisa ja Leena, vaihtoehtoisesti Pekka ja Lasse, vartiokaverit, huomaavat ihastuneensa toisiinsa. He haluavat viettää leirillä mahdollisimman paljon aikaa yhdessä ja vapaahetkinä he haluavat olla kahdestaan. Osa Liisan ja Leenan / Pekan ja Lassen partioystävistä ei hyväksy Liisan ja Leenan / Pekan ja Lassen seurustelua, vaan alkavat mollata heitä selän takana. Osa muista vartiolaisista taas alkaa puolustaa Liisaa ja Leenaa / Pekkaa ja Lassea ja heidän oikeuttaan seurustella, kenen kanssa haluavat.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kolo
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Homoseksuaalisuudesta keskustellessa on tärkeää korostaa, ettei heteroseksuaalisuus ole muita oikeampi suuntautuminen ja painottaa moninaisuutta ja moniarvoisuutta. Esimerkiksi tarpojat saattavat tämän paussin yhteydessä kysyä, mistä homoseksuaalisuus johtuu, jolloin johtaja voi herättää tarpojia pohtimaan, mistä heteroseksuaalisuus johtuu. Tämän paussin tarkoituksena on saada tarpoja pohtimaan, muuttuisiko hänen suhtautumisensa ystävään, joka on homoseksuaali.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Seurustelu ja seksi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite