Tarpoja tietää, että jokaisella on oikeus olla eri mieltä. Tarpoja huomaa, että hän on harvoin ihan yksin mielipiteensä kanssa.

Valikko

Olen eri mieltä


Tavoite:

Tarpoja tietää, että jokaisella on oikeus olla eri mieltä. Tarpoja huomaa, että hän on harvoin ihan yksin mielipiteensä kanssa.

Kuvaus:

Vaihtoehto 1: Tarpojat etsivät ryhmästä tai massasta poikkeavia mielipiteitä. Joku on kasvissyöjä, joku vastustaa yksityisautoilua, joku ei ota osaa vesisotaan, sillä vastustaa aseita. Kaikki eivät tykkää suklaasta. Jokainen saa vuorollaan perustella mielipiteensä, ja muut ovat hiljaa. Johtaja jakaa puheenvuorot. Ketään ei saa mollata mielipiteen takia. Lopuksi toisinajattelija voi markkinoida omaa ajatustaan, jos vaikka muut sen ostaisivat.

Vaihtoehto 2: Johtaja aloittaa kertomalla yhden asian, josta luulee olevansa eri mieltä kuin muut. Jos joku on samaa mieltä, hän tulee johtajan luo piiriin. Vai yksi kerrallaan tulee piiriin. Seuraava kertoo myös erilaisesta mielipiteestään ja joku toinen tulee hänen viereensä. Näin jatketaan, kunnes kaikki ovat piirissä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kolo
Taitoalueet Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 15min
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Johtaja vetää harjoituksen. Hän huolehtii siitä, että jokainen saa turvallisesti kertoa oman mielipiteensä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Mielipiteet

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite