Tarpoja tietää keinoja säästää luonnonvaroja.

Valikko

Dematerialisaatiopantomiimi


Tavoite:

Tarpoja tietää keinoja säästää luonnonvaroja.

Kuvaus:

Johtaja jakaa kaikille lapun, jossa lukee jokin tietty luonnonvaroja vähän kuluttava toimintatapa. Kukin esittää yhtä aikaa pantomiimina omaa toimintatapaansa ja etsii samalla muita, jotka esittävät samaa toimintoa. Kun osallistujat löytävät oman ryhmänsä, he lyöttäytyvät yhteen. Jatketaan, kunnes kaikki löytävät ryhmänsä.

Esimerkkejä aiheiksi:

– Esitä puhumatta tai kirjoittamatta eli pantomiimina, miten lainaat kirjan kirjastosta. Etsi joukosta muut, jotka ovat ymmärtäneet säästää luonnonvaroja käyttämällä kirjaston palveluita sen sijaan, että ostaisivat oman kirjan.

– Esitä puhumatta tai kirjoittamatta eli pantomiimina, miten korjautat rikkimenneen pesukoneen. Etsi joukosta muut, jotka ovat ymmärtäneet säästää luonnonvaroja käyttämällä huolto- ja korjauspalveluita sen sijaan, että ostaisivat uuden laitteen rikki menneen tilalle.

– Esitä puhumatta tai kirjoittamatta eli pantomiimina, miten käytät joukkoliikennettä. Etsi joukosta muut, jotka ovat ymmärtäneet säästää luonnonvaroja käyttämällä julkista liikennettä sen sijaan, että kulkisivat omalla autolla.

– Esitä puhumatta tai kirjoittamatta eli pantomiimina, miten ulkoilet ystävän kanssa lauantain parhaaseen shoppailuaikaan. Etsi joukosta muut, jotka ovat ymmärtäneet säästää luonnonvaroja nauttimalla aineettomasta hyvinvoinnista tavaroiden kuluttamisen sijaan.

– Esitä puhumatta tai kirjoittamatta eli pantomiimina, miten osallistut puhelinkokoukseen. Etsi joukosta muut, jotka ovat ymmärtäneet säästää luonnonvaroja käyttämällä tietoliikennettä henkilöliikenteen sijaan.

Hyviä lisäksi nykypäivänä ovat:
– Miten korjaat farkkuja, kun muut ostavat uusia.
– Miten ostat kahvia tms. termariin sen sijaan että käytät kertoköyttökuppia.
– Miten lajittelet roskat sen sijaan että heität kaiken sekajätteeseen.
– Miten pukeutua tarpeeksi lämpimästi ilman että tarvitsee turhaan sähköistä lämmitystä.
– Miten nauttia päivällä luonnon valosta sen sijaan että tarvitsisi lamppuja.

Lähde: www.sll.fi

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kolo
Taitoalueet Kestävä kehitys
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Johtaja tekee ohjelaput etukäteen. Hän ohjaa tarpojia miettimään harjoituksen jälkeen, mitä muita tapoja säästää luontoa voisi olla.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kestävä kehitys

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite