Tarpoja osaa suunnitella vaelluksen yhdessä muiden kanssa. Hän osaa vaeltaa johtajan opastuksella. Tarpoja osaa toimia ryhmässä vaelluksella.

Valikko

Majakkavaihtoehto: Yhden yön vaellus


Tavoite:

Tarpoja osaa suunnitella vaelluksen yhdessä muiden kanssa. Hän osaa vaeltaa johtajan opastuksella. Tarpoja osaa toimia ryhmässä vaelluksella.

Kuvaus:

Tarpoja osallistuu vähintään yhden yön mittaiselle vaellukselle. Luotsi ja vartionjohtaja auttavat tarpojia vaelluksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Majakkaan valmistautuminen: Vartio valitsee itselleen vaelluskohteen lähiseudulta, melko tutusta maastosta. Vartionjohtaja ja luotsi auttavat reitin valinnassa. Vartionjohtaja ja luotsi auttavat vartiota tekemään ruokalistan. Tarpojat käyvät ostamassa itse ruokansa vaellukselle. Vartio pakkaa ohjeiden perusteella tarvittavat vaellustavarat mukaan.

Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on johtaa vaelluksen suunnittelua. Hän kertoo tarpojille kokemuksistaan ja ohjaa heitä valmistautumaan tulevaan. Luotsi miettii vartionjohtajan kanssa tarvittavat varusteet ja hankittavat ruuat.

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on johtaa keskustelua kokouksissa. Hän osallistuu yhdessä luotsin kanssa vaelluksen suunnitteluun ja toteutukseen.

Majakan toteutus: Vartio pyrkii itse hoitamaan suunnistuksen, mutta vartionjohtaja neuvoo ongelmatapauksissa. Vaellus alkaa lauantaina aamulla ja päättyy sunnuntaina. Jokaisella tarpojalla tai tarpojaparilla on oma tehtävä, jonka he hoitavat vaelluksella, esimerkiksi teltan pystyttämisen johtaminen, jonkin ruoan hoitaminen tai juttu lippukuntalehteen. Yö nukutaan vaellusteltassa tai kiintolaavussa.

Luotsin tehtävä: Luotsi johtaa vaelluksen, vartionjohtaja on auttamassa luotsia. Luotsi neuvoo ja ohjaa tarpojia konkreettisesti esimerkiksi retkikeittimen ja majoitteiden käytössä.

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa luotsia johtamaan vaelluksen.

Majakan arviointi: Vaelluksen jälkeen tarpojat huolehtivat luotsin ja vartionjohtajan avustuksella retkivälineiden oikeanlaisesta huollosta.

Luotsin tehtävä: Luotsi opastaa tarpojia retkivälineiden huollossa, esimerkiksi teltan kuivatuksessa.

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa ja opastaa luotsin tapaan vaelluksen jälkitöistä huolehtimisessa. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että tarpojat kirjoittavat retkestä esimerkiksi vartion päiväkirjaan, lippukunnan sosiaalisen median kanaviin tai muuhun vastaavaan kohteeseen pienen retkikoosteen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Organisointitaidot Retkeily Ruuanlaitto Talous
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Ryhmässä toimiminen

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Selviytyminen-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite