Tarpoja sopeutuu kasvun muutoksiin ja hyväksyy ne sekä ymmärtää ulkoilun ja liikkumisen merkityksen. Tarpoja oppii itsestään ja kokee yhteenkuuluvuutta ryhmässä toimiessaan sekä osaa ja haluaa liittyä ikätoverijoukkoon. Tarpoja tunnistaa oman fyysisen kuntonsa, kokee liikkumisen iloa ja innostuu liikkumaan vapaa-aikanaan.

Valikko

Suhde itseen: Fyysinen treeni


Tavoite:

Tarpoja sopeutuu kasvun muutoksiin ja hyväksyy ne sekä ymmärtää ulkoilun ja liikkumisen merkityksen. Tarpoja oppii itsestään ja kokee yhteenkuuluvuutta ryhmässä toimiessaan sekä osaa ja haluaa liittyä ikätoverijoukkoon. Tarpoja tunnistaa oman fyysisen kuntonsa, kokee liikkumisen iloa ja innostuu liikkumaan vapaa-aikanaan.

Kuvaus:

Tarpoja innostuu liikunnasta. Hän kokeilee liikkumista partioporukalla.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Kaveritaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja vetää harjoitukset ja huolehtii, että tarvittavat peli- ja liikuntavälineet ovat paikalla. Hän myös muistaa tiedottaa tarpojia ja heidän kotiväkeään riittävän ajoissa liikuntavarustuksen tarpeesta kokoilloissa. Luotsin tehtävä: Luotsi huolehtii, että treeni on jokaiselle sopiva. Hän tukee ja kannustaa fyysisesti heikompia. Hän huolehtii myös, ettei kukaan tule kiusatuksi fyysisten ominaisuuksiensa tähden.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Selviytyminen-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Amerikkalainen huivi muistuttaa amerikkalaista jalkapalloa, mutta sitä pelataan partiohuivilla. Ryhmä jakautuu kahteen joukkueeseen, joukkueessa on hyvä olla noin 5 pelaajaa. Molemmille joukkueille merkataan takaviiva, jota joukkueen pitää puolustaa. Joukkueet yrittävät vuorotelleen kerätä pisteitä. Joukkue valitsee yhden, joka juoksee huivin kanssa vastustajan takaviivaa kohti. Huivia saa kätkeä. Toisen joukkueen tehtävänä on yrittää saada kiinni huivista ennen kuin juoksija on laskenut sen maahan takaviivan taakse. Pelaajat sopivat etukäteen lopetussanan, jonka kuka vain saa huutaa, jos peli menee liian rajuksi.

Polttopallo suksilla. Tarpojat pelaavat polttopalloa suksilla Säännöt ovat samat kuin tavallisessa polttopallossa, mutta jaloissa on sukset. Sauvoja ei käytetä. Lähde: Scouterna

Vaelluskestävyys. Vartio harjoittelee kestävyyttä säännöllisesti tulevaa vaellusta silmälläpitäen. Vartio voi esimerkiksi tehdä viikoittain kokouksen aluksi yhteislenkin tai sopia, miten jokainen treenaa muulla ajalla vaellusta varten.

Säännöllinen harjoittelu. Tarpoja tekee vähintään kaksi kertaa viikossa kunnolleen sopivan treenin ja pitää harjoituspäiväkirjaa. Harjoittelu sisältää lihashuoltoa, peruskuntoa ja notkeutta lisääviä harjoitteita.

Kimppaliikuntaa. Vartio käy yhdessä kokouksessa tai viikonloppuna hiihto-, pyöräily-, sauvakävely-, melonta- tai souturetkellä.

Liikuntatapahtuma. Vartio haastaa muutaman muun tarpojavartion joukkuelajiturnaukseen. Lajit voivat olla olemassa olevia tunnettuja lajeja, tai tarpojien itsensä kehittämiä uusia urheilulajeja.

Fyysiset pelit. Vartio pelaa tavallista fyysisempiä pelejä kokousten alussa. Vartio voi myös pitää kokouksen esimerkiksi urheilukentällä tai liikuntasalissa.

Lisää vinkki

Liite