Tarpoja osaa kertoa kokemastaan.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Vaellustarinat


Tavoite:

Tarpoja osaa kertoa kokemastaan.

Kuvaus:

Tarpojavartio kirjoittaa koloilloista ja/tai retkistä vartion omaan julkaisuun tai lippukunnan julkaisuun. Samalla vartio pohtii, millainen teksti ja kuvitus houkuttelevat uusia jäseniä partioon.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Vaikuttaminen Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Yhteisöön kuuluminen
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii siitä, että sovitut kirjoitustehtävät tulevat hoidetuiksi ja että jokainen osallistuu omalla tavallaan julkaisujen tekemiseen. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa löytämään erilaisia julkaisukanavia ryhmän teksteille ja kuville.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Selviytyminen-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tarpojat voivat tehdä vaellustekstin lisäksi esimerkiksi sarjakuvia, piirustuksia, tai muunlaisia kuvituksia.

Vaellus valokuvin. Vartio dokumentoi vaelluksen valokuvaamalla ja hyödyntää vaelluksen jälkeen valokuvia. Valokuvia voidaan käyttää esimerkiksi vartion tai lippukunnan sivuilla tai julkaisuissa.

Vartion loki. Tarpoja pitää yhden päivän vartion lokia, johon kirjataan päivän tapahtumat, huomiot, havainnot ynnä muut sellaiset. Kyseessä voi olla myös aluksen lokikirja.

Vaellusjuttu. Vartio kirjoittaa vaelluksestaan jutun lippukuntalehteen, vartion päiväkirjaan tai paikallislehteen. Ennen jutun kirjoittamista vartio miettii, mikä on tekstin kohderyhmä ja miten teksti kannattaa kohderyhmä huomioiden muotoilla.

Lisää vinkki

Liite