Tarpoja osaa kertoa kokemastaan.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Vaellustarinat


Tavoite:

Tarpoja osaa kertoa kokemastaan.

Kuvaus:

Tarpojavartio kirjoittaa koloilloista ja/tai retkistä vartion omaan julkaisuun tai lippukunnan julkaisuun. Samalla vartio pohtii, millainen teksti ja kuvitus houkuttelevat uusia jäseniä partioon.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: A_Kämpällä A_Kololla A_Metsässä A_Ulkona
Taitoalueet: Partiokulttuuri Vaikuttaminen Viestintä
Johtamistaito: Vuorovaikutustaidot
Kesto: A_muutama_tunti
Kasvatustavoitteet: Osaaminen ja ongelmanratkaisu Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii siitä, että sovitut kirjoitustehtävät tulevat hoidetuiksi ja että jokainen osallistuu omalla tavallaan julkaisujen tekemiseen. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa löytämään erilaisia julkaisukanavia ryhmän teksteille ja kuville.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Selviytyminen-tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vaellusjuttu. Vartio kirjoittaa vaelluksestaan jutun lippukuntalehteen, vartion päiväkirjaan tai paikallislehteen. Ennen jutun kirjoittamista vartio miettii, mikä on tekstin kohderyhmä ja miten teksti kannattaa kohderyhmä huomioiden muotoilla.

Vartion loki. Tarpoja pitää yhden päivän vartion lokia, johon kirjataan päivän tapahtumat, huomiot, havainnot ynnä muut sellaiset. Kyseessä voi olla myös aluksen lokikirja.

Vaellus valokuvin. Vartio dokumentoi vaelluksen valokuvaamalla ja hyödyntää vaelluksen jälkeen valokuvia. Valokuvia voidaan käyttää esimerkiksi vartion tai lippukunnan sivuilla tai julkaisuissa.

Lisää vinkki

Lisää liite