Tarpoja tuntee suomalaisen metsän luonteenomaisia piirteitä. Hän tunnistaa erilaisia metsätyyppejä. Tarpoja osaa liikkua metsässä turvallisesti ja tutkia metsäluontoa.

Valikko

Suhde ympäristöön: Erilaiset maastot ja maisemat


Tavoite:

Tarpoja tuntee suomalaisen metsän luonteenomaisia piirteitä. Hän tunnistaa erilaisia metsätyyppejä. Tarpoja osaa liikkua metsässä turvallisesti ja tutkia metsäluontoa.

Kuvaus:

Tarpojavartio liikkuu erilaisissa metsissä ja tunnistaa erilaisia metsätyyppejä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä
Taitoalueet Luonto Retkeily
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii siitä, että aktiviteetti tulee tehdyksi sopivassa yhteydessä. Sitä ei välttämättä kannata tehdä yksikseen, vaan se kannattaa yhdistää esimerkiksi harjoitusvaellusaktiviteettiin ja vaikka partiotaitokilpailuihin, joihin vartio osallistuu. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa suunnittelussa. Luotsi voi ottaa yhteyttä esimerkiksi paikalliseen Metsänhoitoyhdistykseen. Metsänhoitoyhdistyksillä on yhtenä tehtävänä tarjota myös neuvontapalveluita. Lasten ja nuorten metsätietämyksen lisääminen on myös tärkeässä roolissa. Metsänhoitoyhdistyksen edustajat auttavat usein mielellään partioryhmiä. Luotsin on hyvä perehtyä metsätyyppien moninaisuuteen ja lajistoihin etukäteen. Asiasta löytyy useita nettisivuja, esimerkiksi Helsingin yliopiston Virtuaalimetsä. Metsähallituksen Luontoon.fi-sivusto kirjaa luonnossa liikkumisen ohjeita. Luotsi perehtyy etukäteen esimerkiksi lintujen pesimiseen liittyviin ohjeistuksiin ja ohjaa myös tarpojat pohtimaan niitä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Selviytyminen-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite