Tarpoja ymmärtää, miten oma toiminta vaikuttaa luontoon. Hän huomaa, että Suomessakin on ympäristöongelmia. Tarpoja haluaa varjella luontoa.

Valikko

Suhde ympäristöön: Luonnonsuojelu Suomessa


Tavoite:

Tarpoja ymmärtää, miten oma toiminta vaikuttaa luontoon. Hän huomaa, että Suomessakin on ympäristöongelmia. Tarpoja haluaa varjella luontoa.

Kuvaus:

Tarpoja tutustuu suomalaiseen luonnon- ja ympäristönsuojeluun sekä suomalaisen luonnon uhkiin. Vartio perehtyy valitsemaansa aiheeseen eri lähteiden ja asiantuntijoiden avulla sekä tekee tutkimuksen kohteesta. Lopuksi vartio tekee saamistaan tutkimustuloksista johtopäätöksiä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kestävä kehitys Luonto
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa tarpojia aktiviteetin käytännön toteutuksessa. Hän hankkii aktiviteettien tekemisessä tarvittavat välineet ja perehtyy myös itse aiheeseen etukäteen. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa omalta osaltaan tarvittavien välineiden hankinnassa ja auttaa vartiota löytämään itselleen sopivan perehtymiskohteen. Luotsi esittää aktiviteetin tekemisen aikana tarpojille ajatuksia herättäviä kysymyksiä, joiden avulla tarpojat pääsevät ajattelussaan astetta pidemmälle.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Selviytyminen-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite