Tarpoja saa uudenlaisen vaelluskokemuksen. Hän osaa suunnitella vaelluksen yhdessä vartionsa kanssa.

Valikko

Suhde ympäristöön: Teemavaellus


Tavoite:

Tarpoja saa uudenlaisen vaelluskokemuksen. Hän osaa suunnitella vaelluksen yhdessä vartionsa kanssa.

Kuvaus:

Tarpojavartio osallistuu yhdessä jonkin teeman ympärille rakentuvaan vaellukseen. Vartio suunnittelee ja pakkaa yhdessä varusteet vaellukselle sekä huolehtii niistä vaelluksen jälkeen.

Tämä aktiviteetti voidaan toteuttaa Harjoitusvaellus-aktiviteetin yhteydessä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä
Taitoalueet Luovuus Organisointitaidot Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja seuraa esimerkiksi lippukunnan ja piirin tapahtumakalentereita ja mainostaa siellä esille nousevia tapahtumia vartiolleen. Tarvittaessa hän järjestää vaelluksen tarpojille yhdessä luotsin kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vaelluksen järjestämisessä ja huolehtii sen turvallisuudesta. Hän auttaa myös tarvittavien retkeilyvarusteiden hankkimisessa ja lainausten järjestämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Selviytyminen-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Selviytyjät -retki. Vartio osallistuu retkeen, joka perustuu Selviytyjät -TV-formaattiin. Retki alkaa jostain ennalta sovitusta paikasta, jossa johtaja antaa vartiolle kartan siitä paikasta, mihin se voi leiriytyä. Johtaja antaa tarpojille teltat ja muut tarvittavat tarvikkeet mukaan. Samalla johtaja kertoo tarpojille, että he kaikki ovat päässeet Selviytyjät-kilpailun finaaliin. Retken aikana vartioiden tulee suoriutua erilaisista kilpailuista, jotka voivat vaatia älyä, ketteryyttä ja fyysistä voimaa. Kilpailuissa voi muun muassa olla pahalta maistuvien ruokien syömistä, palapelien tekoa tai ramboradalla suoriutumista. Jokaisesta kilpailusta vartio saa jonkin edun, joka helpottaa heidän selviytymistä omassa leirissään. Palkintona voi olla esimerkiksi ruoanlaittoon jotain lisäherkkua. Retki päättyy vartioneuvostoon, jossa kaikki saavat äänestää mielestään parhaiten retken aikana suoriutuneen vartion tai vartion jäsenen. Tämä vartio palkitaan Selviytyjät-tittelillä.

Vaellus vesillä. Vartio osallistuu esimerkiksi melonta- tai soutuvaellukselle. Tarpojat harjoittelevat kulkuvälineellä liikkumista ennen vaellusta. Luotsi huolehtii vaelluksen turvallisuudesta.

Hengellinen vaellus. Vartio osallistuu pyhiinvaellukselle, pääsiäisvaellukselle tai jollekin muulle hengelliselle vaellukselle. Vartio selvittää etukäteen taustoja vaelluksen aiheesta, esimerkiksi pääsiäisen merkityksestä.

Talvivaellus. Vartio osallistuu talvivaellukselle esimerkiksi hiihtämällä, lumikengillä tai retkiluistimilla. Vartio käyttää aikaa etukäteen lumessa liikkumisen harjoitteluun. Luotsin tehtävänä on huolehtia, että jokainen tarpoja on varustautunut retkelle riittävän lämpimillä varusteilla.

Pyörävaellus. Vartio toteuttaa viikonlopun retken pyöräilemällä. Hyviä retkikohteita ovat esimerkiksi vartiolaisten kesämökit tai lippukuntien kämpät. Vartio suunnittelee yhdessä retken reitin ja ruoka- ja varustelistan.

JOTT. Jamboree On The Trail eli JOTT on maailmanlaajuinen vuosittainen partiotapahtuma. JOTT järjestetään joka vuosi toukokuun toisena lauantaina. Tapahtuman tarkoitus on kerätä partiolaiset ympäri maailmaa samana päivänä omalle lähialueellensa retkeilemään. Lisätietoa  JOTT:sta löytyy osoitteesta http://jott.org/.

Lisää vinkki

Liite