Tarpoja kokee yhteenkuuluvuutta vartionsa kanssa.

Valikko

Meidän vartion tunnukset


Tavoite:

Tarpoja kokee yhteenkuuluvuutta vartionsa kanssa.

Kuvaus:

Vartio valitsee itselleen nimen. Tarpojat luovat vartiolleen yhteisiä tapoja ja tunnuksia, kuten oman huudon ja viirin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus Partiokulttuuri Ryhmähenki Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa kokoukset. Hän huolehtii sitä, että jokainen tarpoja saa mielipiteensä kuuluville. Vartionjohtaja varaa paikalle mahdollisiin ryhmätunnuksiin tarvittavia materiaaleja. Luotsin tehtävä: Luotsi voi kokouksessa kertoa nimen valitsemisen yhteydessä esimerkiksi lippukunnan nimiperinteistä tai Partiopojan kirjan nimiesimerkeistä. Luotsi huolehtii siitä, että jokainen tarpoja mielipiteineen tulee huomioiduksi kokouksessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa tarpojaksi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio ideoi oman huudon. Omaa huutoa kannattaa lähteä kehittämään erilaisten riimien pohjalta ja miettimällä, mitä asioita vartion nimi tuo kullekin tarpojalle mieleen.

Vartio keksii oman aloitusrituaalin tai käyttää lippukunnassa käytössä olevia perinteitä.

Kun vartion nimi on päätetty, voidaan sen pohjalta ideoida vartion tunnuksia. Ideoinnin perusteella toteutetaan halutut tunnukset, kuten esimerkiksi viiri, maskotti tai päiväkirja.

Vartion tehtävä on ideoida nimi vartiolle käyttäen pohjana lippukunnan perinteitä ja tarpojiin liittyvää symboliikkaa. Nimestä pidetään ideariihi ja vartionjohtaja kokoaa kaikki ehdotukset isolle paperille. Tässä vaiheessa on syytä korostaa, että kaikki ehdotukset otetaan ilolla vastaan eikä kenenkään ideaa ole tarkoitus arvostella. Saaduista ehdotuksista voidaan pareittain päättää kaksi parasta, ja näistä ehdokkaista voidaan lopuksi äänestää koko vartion kesken.

Lisää vinkki

Liite